Dimineți de poveste. Vi le pregătesc cu meșteșug și har, duminică de duminică, actorii Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. În prima lună a anului, trei sunt diminețile de duminică în care, mari și mici, sunt poftiți la teatru.
Astfel, în 13 ianuarie, de la ora 11.00 e vremea ca Aladin să vă poarte într-o călătorie plină de farmecul și misterul poveștilor orientale în spectacolul „O mie și una de nopți – Aladin și lampa fermecată”.
„Șeherezada și trupa sa de actori istorisesc regelui Șahriar povestea lui Aladin și a lămpii femecate în speranța că vor îmblânzi mânia regelui dezamăgit în dragoste. Aventurile lui Aladin – la început copil mai neastâmpărat decât toți copiii din cetate la un loc, apoi tânăr curajos și dornic de a cuceri mâna prințesei, întâlnirea acestuia cu Marele Vrăjitor și cu Djinul din lampă, descoperirea lumii din palatul sultanului, șirul de evenimente care-l transformă pe tânărul Aladin din haimana de piață, în prinț – toate îl conving până în final pe rege că Șeherezada merită să trăiască și să-l facă părtaș la o nouă poveste” – spune despre spectacol, regizoarea Oana Leahu.
Goe, Mam`mare, Mamița și Ionel… Da!
I-ați recunoscut pe eroii unora dintre cele mai celebre întâmplări ticluite pentru copii de Ion Luca Caragiale: „D-l Goe” și „Vizita”, două istorii care prind viață pe scena Trupei Marionete sub forma unui spectacol regizat de Lăcrimioara Szlanko.
Reprezentația este programată în 20 ianuarie, tot de la ora 11.00.
27 ianuarie. Este data la care patru actori ai Trupei Marionete spun, într-un mod original cunoscuta poveste a frumoasei zâne din fundul lacului, răpită de un zmeu și el, la rându-i, foarte original. Spectacolul „Zâna lacului”, regizat de Maria Gornic, prinde viață în cadrul scenografic realizat de Zofia Krzyzanowski. Reprezentația este programată tot la ora 11.00.
Adrian Cotuna

Recomandările redacției