salinaEste recunoscut faptul că persoa­nelor care suferă de afecţiuni ale sistemului respirator le este recomandat un tratamentul în saline.
Distanţa mare la care se află sta­ţiunile care oferă speleoterapia reprezin­tă un impediment, salinele artificiale din diverse oraşe oferă o soluţie ideală.
Este şi cazul salinei din Pecica unde cei suferinzi vor putea beneficia de tratament începând din 1 martie.
Spaţiul în care funcţionează salina este cel al fostei brutării Maly-Mary, de pe strada 304 colţ cu 307, la numărul 21 A, cea de lângă Liceul Teoretic    Gheorghe Lazăr.
Salina este placată cu sare naturală de înalte standarde, provenită din Mina Praid şi din Munţii Himalaya iar terapia cu sare este garantată de către Gene­ratorul Salin Iris care generează o sali­nitate de peste 10 mg pe metru cub.
O şedinţă are durata de 45 de mi­nute, după care un aparat special curăţă aerul din încăpere, timp de 15 minute, pentru ca şi următorii clienţi să aibă parte de acelaşi aer salin şi pur.
Preţul unei şedinţe începe de la 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, biletul întreg fiind de 10 lei. Cei mici au la dispoziţie şi un loc de joacă, intitulat „nisiparniţă”. Programări se pot face la telefon: 0744.162.670, „La Salină” având program zilnic.

Recomandările redacției