De-a lungul timpului, de când practic meseria de ziarist, prin ceea ce am scris, sau prin întrebările puse, am stârnit reacţii nepotrivite din partea a tot felul de oameni, a tot felul de politicieni, a tot felul de primari, care au înţeles că ar fi bine să se victimizeze, fie să aplice principiul potrivit căruia are dreptate cine vorbeşte mai tare. Ceea ce s-a întâmplat însă, miercuri, când l-am sunat pe primarul de la Moneasa, căruia nu îi voi pronunţa numele în editorialul de faţă, pentru că pur şi simplu nu merită, pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzaţiile care îi sunt aduse de oameni, m-a lăsat mască. În loc să răspundă la întrebările pe care i le-am adresat sau să îmi spună că nu doreşte să comenteze, individul cu pricina a început să strige, de parcă s-ar fi aflat în pădurea despre care oamenii spuneau că face obiectul unor acţiuni nu tocmai legale. Mai mult, săteanul votat în urmă cu ceva vreme să conducă destinele comunei Moneasa, mi-a spus pe un ton ameninţător, de şef de serviciu de informaţii din alte vremuri sau cel puţin de şef de miliţie judeţeană, că va verifica el să vadă cu ce mă ocup eu. Întrebat fiind unde va verifica, mi-a răspuns că este treaba lui. Aşa o fi, dar în ciuda comportamentului nepotrivit pentru un primar, îmi permit totuşi să-i dau un sfat cetăţeanului cu pricina. Să citească, dacă nu este prea mare efortul, Glasul Aradului şi aşa va vedea, în fiecare zi, cu ce m-am ocupat în ziua precedentă. Dacă nu îşi permite să cumpere ziarul sau să-şi facă abonament, ceea ce mă îndoiesc, dar trebuie să luăm în calcul şi această ipoteză de lucru, după cum luăm în calcul şi faptul că primarul este cum nu se poate mai calm ori de câte ori îşi permite cineva să nu fie de acord cu el, că este civilizat şi se poată frumos cu toată lumea, aşa cum îi stă bine unui om plătit din bani publici, şi doar miercuri l-am prins într-o pasă mai proastă, poate să afle cu ce mă ocup şi intrând pe internet, accesând site-ul ziarului nostru, www.glsa.ro. Nu cred că este cazul să-şi mai facă obligaţii apelând la alte metode mai mult sau mai puţin legitime, pe care gurile rele spun că le-ar folosi atunci când are nevoie.

În încheiere nu pot să spun decât că, prin modul în care a reacţionat, primarul cu pricina nu a făcut decât să dovedească că poveştile care circulă prin sat despre el nu sunt chiar poveşti…

  • Lore spune:

    Ne terorizeaza pe toti in Moneasa cum nu ii convine de cineva II UN GUNOI la el toata lumea este gunoi da la el nu se uita ca ii un taran prost imbracat.Are si un vocabular din maxim 200 de cuvinte mai mult de unde.

  • anonim x spune:

    L-ai lovit la sentiment de asta ti-a raspuns ca in codri din padurea Moneasa

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției