abonamenteCu sume cuprinse între 50 de bani şi peste 10 lei se vor scumpi biletele şi abonamentele de autobuz care circulă în judeţ, de luna viitoare. Mai exact, majorarea tarifelor va fi cu 25 la sută în medie, fapt care ar aduce Companiei de Transport Public venituri suplimentare de aproape 130.000 de lei lunar. Operatorul justifică necesitatea majorării prin creşterea cheltuielilor pentru servicii şi de exploatare. Tari­fele pentru transportul în judeţ nu au mai fost majorate din luna mai a anului 2011, astfel că, operatorul a propus de curând Consiliului Judeţean să aprobe o creştere de tarife.
Proiectul care prevede majorarea tarifelor pentru transportul de persoane prin curse regulate, efectuat de Compania de Transport Public urmează să fie supus aprobării Consiliului Jude­ţean, în şedinţa ordinară de săptămâna aceasta. Dacă preţul unui bilet pentru o călătoerie pe o distanţă de 10 kilometri va fi mai scump cu un leu, cel pentru o distanţă de 75 de kilometri va fi majorat de la 11 lei, la 14 lei. Pentru un abonament lunar la autobuz, pe o distanţă de 40 de kilometri, arădeanul va plăti mai mult cu 45 de lei, de la 185 de lei, la 230 de lei.  Pentru distanţe mai mari, un abonament lunar va ajunge să fie mai scump chiar şi cu 60 de lei. Biletul cu suprataxă – o sancţiune pentru călătorii care nu îşi cumpără bilete va fi majorat de la 40 de lei, la 50 de lei.
Proiectul de hotărâre va sta pe masa aleşilor judeţeni în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, de la finele acestei săptămâni. Acest proiect a fost scos de administraţia judeţeană la transparenţă decizională înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a şe­dinţei.

Recomandările redacției