OLYMPUS DIGITAL CAMERACeaţa a dat peste cap traficul aerian şi planurile călătorilor. Din cauza capriciilor vremii, o aeronavă Wizz Air nu a putut ateriza, ieri, la Arad şi o alta, care urma să facă o cursă retur nu a putut decola. Mai mult, nici o aeronavă cu marfă care trebuia să ajungă la Arad nu a mai decolat de pe Budapesta, tot din cauza ceţii.
Condiţiile meteo nefavorabile au afectat activitatea aeriană astfel că, ieri, o cursă cu 123 de persoane la bord, care venea de la Milano şi urma să ate­ri­eze la Arad a fost redirecţionată pe Aeroportul din Timişoara. Pasagerii au fost preluaţi cu autocare, în timp ce, că­lătorii care aşteptau pe aerogara ară­deană pentru cursa retur au fost repro­- gramaţi. Este vorba de 153 de persoane, care urmau să plece spre Milano. „Din cauza ceţii dense, vizibilitatea a fost la 800 de metri şi era necesar să fie la cel puţin 1.600 de metri pentru a se putea ateriza. În aceste condiţii, aeronava a fost re­direcţio­nată pe aerogara din Timi­şoara. Pasagerii au fost preluaţi de la Timi­şoara cu autocare”, a susţi­nut directorul Aeroportului Interna­ţional Arad, Dan Bălăcel. Acesta a mai spus că, anul acesta este pentru prima dată când, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile s-a impus redirecţio­na­rea unei curse.
Tot din cauza ceţii dense, o aero­navă de marfă care era aşteptată la Arad, ieri, la ora 10.00 nu a mai putut decola de pe Budapesta.
Ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod glaben de ceaţă, pentru zona de vest a ţării, valabilă şi pentru Arad.

Recomandările redacției