bun411Poleiul a făcut victime la Arad. Doi bărbaţi au ajuns la spital, ieri dimineaţă, după ce unul dintre ei a pierdut controlul maşinii din cauza alunecuşului de pe şosea, a intrat pe contrasens şi maşina lui s-a izbit frontal de o alta care venea regulamentar.
Accidentul s-a petrecut pe şoseaua Arad-Şiria în jurul orei opt şi jumătate. Şoferul care rula spre Arad a încercat să evite o groapă, dar poleiul l-a aruncat pe contrasens. A izbit în plin un alt autoturism care circula regulamentar şi  l-a aruncat într-un şanţ de pe marginea drumului.
„Am încercat să evit o groapă din asfalt iar apoi nu am mai putut controla maşina. Am derapat pe polei şi am intrat pe contrasens”, a povestit şoferul implicat în accident la câteva minute după impact.
În urma impactului unul dintre şoferi a rămas captiv în maşină, iar pompierii de la descarcerare au tăiat carcasa autoturismului ca să poată să îl scoată. Echipajul SMURD şi o altă ambulanţă au ajuns în urma unui apel la 112 la faţa locului şi au preluat răniţii pentru a-i transporta la Unitatea de Primiri a Urgenţelor.
Medicii de la Spitalul Judeţean din Arad, unde au ajuns victimele, spun că starea lor este bună iar viaţa nu le este în pericol. Ambii au suferit traumatisme uşoare la cap şi abdomen şi vor rămâne câteva zile în spital pentru îngrijiri.
Poliţiştii au fost şi ei la datorie şi au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
„În jurul orelor 08.30, A. Viorel de 38 ani, în timp ce a condus un autoturism Opel, pe DJ 709 din direcţia localităţii Horia spre Arad, a produs un accident soldat cu rănirea uşoară a acestuia şi a celuilalt conducător auto implicat în eveniment. Din primele cercetări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că acesta nu a adaptat  viteza la condiţiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu polei, şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism Seat condus regulamentar din sens opus de că­tre P. Călin de 30 ani. Poliţiştii continuă cercetările”, a precizat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Reprezentanţii Consilliului Judeţean  Arad spun că s-a intervenit cu material antiderapant pe toate drumurile judeţe­ne, însă e posibil să ră­mână unele porţiuni de şosea neacoperite de nisip.

Recomandările redacției