Prăbuşirea parţială a cascadei Bigăr a avut un impact negativ asupra turismului din zonă.

Potrivit Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, numărul vizitatorilor plătitori de bilete a scăzut aproape la jumătate. De asemenea, comercianţii care au tarabe pe marginea drumului, lângă cascadă, se plâng că vânzările le-au scăzut foarte mult în ultimele săptămâni. Unii vânzători estimează că au de cinci ori mai puţini clienţi, conform stiri24plus.ro.

Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei precizează că peretele prăbuşit în urmă cu o lună şi jumătate nu va fi reaşezat, arătând că acesta a căzut în urma unor procese naturale, iar intervenţia omului nu ar fi indicată.

Amintim că, Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din România, s-a prăbușit, la începutul lunii iunie, din cauze naturale.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B ș  la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator.

Cascada Bigăr mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Coronini.

Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Recomandările redacției