aglomeratiePunctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt mai aglomerate faţă de zilele obişnuite, înregistrându-se o creştere cu 50 la sută a numărului de persoane care intră în ţară, în aceasă perioadă venind în vacanţă mulţi români care lucrează în străinătate.
Poliţiştii de frontieră arădeni au luat măsuri pentru prevenirea cozilor de maşini la intrarea în ţară, mărind numărul de benzi pentru controlul documentelor în perioadele în care punctele de trecere a frontierei devin aglomerate. Potrivit Realitatea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat că numărul persoanelor care vin în România a început să crească la jumătatea săptămânii trecute, valorile de trafic fiind cu 10, 15 la sută mai mari. În ultimele zile, însă, s-a ajuns la o creştere a traficului cu 50 la sută prin punctele de trecere a frontierei din judeţ. Vama Nădlac rămâne cea mai aglomerată, pe aici intrând în ţară aproximativ 7.500 de persoane, faţă de 5.000 în zilele obişnuite.
Conform poliţiştilor de frontieră, majoritatea sunt români care lucrează în străinătate şi vin în ţară pentru a-şi petrece concediul. „Sunt deschise trei benzi de circulaţie pe sensul de intrare, în Nădlac, urmând să suplimentăm numărul lor şi a personalului de control pe măsură ce vin mai multe autoturisme”, a spus Daniel Iancu. Aglomeraţia de la Nădlac este specifică începutului lunii august, când mulţi români care lucrează în străinătate revin în ţară pentru a-şi petrece vacanţa alături de familii.

Recomandările redacției