Din ciclul „Copiii nu-nțeleg ce vor, a plânge e menirea lor” Motto: „Învățați copiii cu minciuni de când sunt cât oul și cât cizma”- Avram Iancu

0
770

Cică un Consiliu Național al Elevilor „condamnă măsurile luate de Ministrul Educației și cere retragerea ordinului cu privire la obligativitatea cursurilor online”. Da, este democrație, dascălul nu mai face după capul lui, eu, elevul din clasa a doua, nu a șaptea, ca seniorul ăla de Dima, am dreptul să decid , nu să mă iau după prostiile unor boșorogi sau cucoane care habar nu au ce înseamnă să fii elev, nu știu prin ce suferințe trece un copil atunci când este sechestrat în clasă, obligat să învețe teorema unui prostovan care, cică, s-a numit Pitagora, în loc să zburde liber, să se joace sau, dacă a ajuns la venerabila vârstă de 13 ani, să soarbă o cafea, să aprindă, cu bricheta furată de la mama sau de la tata, o țigară, să tragă din ea și să sloboadă fumul pe nas, rostind „Hiii, caii tati-n cucuruz”!, cum l-a provocat Georgică dintr-a patra ! Lasă că le venim noi de hac acestor tirani, mama, tata, dascălii, că ne-a învățat nenea Mitică, portarul de la școală, că partidul lui vrea să înființeze un Consiliu Național al Elevilor, care poate să ceară Parlamentului și chiar Președintelui țării să de o lege care să arate că noi decidem că școala se face cum vrem noi, nu cum vor ei.
Nu prea ne pricepem noi la vorbe, nu prea știm ce e ăla Comunicat, dar nu-i problemă, scrie nenea Mitică, noi trebuie doar să votăm și să confirmăm că cerem să fie demis ministrul Educației. Vorbeam ieri cu Gigel, băiatul vecinilor de la apartamentul 2, îi spuneam că e fraier că stă, ca prostu, în casă, tocind, când ar putea să se distreze, să vină cu mine, să băgăm în cutiile poștale ale locatarilor niște hârtiuțe pe care mi le-a dat nenea Mitică, iar după aia primim cioco și câte o țigară. Prostovanul nu a vrut, a zis că lui îi place să învețe, că i-au spus măsa și tacsu că așa e bine, dacă vrea să facă ceva în viață. I-am spus lui nenea Mitică, iar el m-a lămurit că părinții lui Gigel sunt comuniști, iar el este un pui de comuniști! Așa m-am speriat, că nici să vorbesc nu am mai putut!
Are dreptate nenea Mitică, toți ăia care ne obligă să facem școală sunt comuniști, nu respectă democrația! Dacă mă enervez, o să-i spun mamei că domnișoara învățătoare vine să-mi dea meditații la mate, unde-s bâtă și nici nu mă interesează, doar ca să se întâlnească cu tata ! Comuniștii dracului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.