Din devieri și… neatenție: ASU Poli – Șoimii Lipova 2-1

0
108

Marea rivală a UTA-ei a înregistrat a cincea victorie a iernii sâmbătă, la Baza 2 a Arenei „Dan Păltinișanu”, cu divizionara terță ară­deană, Şoimii Lipova. ASU Poli a avut 2-0 și a luat gol doar la ultima fază a partidei de la cea mai importantă achiziție a iernii a viceli­derului seriei a IV-a a Ligii a III-a, Claudiu Codoban.
Timișorenii au deschis scorul după un sfert de oră de joc, cu destul noroc, căci după un șut în blocaj, mingea a ajuns exact la Mircea Axente, care nu putea rata din 6 metri (min. 14). După o ocazie bună a ex. sebișeanului Săulescu, un alt nou-venit avea să spargă gheaţa la „alb-violeţi”. La un nou șut în blocaj, mingea a fost deviată de zid la colțul lung, de unde Alex Munteanu a marcat cu poarta liberă: 2-0 (min. 26), scor la care s-a și terminat primul act.
În repriza a doua au mai fost ocazii bune în dreptul Politehnicii, pentru care a debutat Sergiu Popovici, ultimul sosit fiind şi el aproape de gol cu 7 minute înainte de final. Până la urmă, în minutul 89, a partidei a punctat Claudiu Codoban, după ce a făcut o intercepție la 25 de metri, a driblat fundașul central și portarul și a marcat cu poarta goală.
Tavi Benga o cunoștea foarte bine pe Șoimii Lipova, pe care a înfruntat-o de pe banca Ghirodei în stagiunea de toamnă, tot în județul Timiș, scorul acelui duel find 2-2. „Lipova e o echipă foarte bună de Liga a III-a, locul 2 în seria a IV-a… Sunt mulţumit în mare parte de acest antrenament, ne-am creat multe situaţii de a marca. Din păcate, am ratat uneie ocazii rarisime, le cer jucătorilor să fie mai concentraţi,
responsabili, în Liga a II-a adversarii nu
te vor ierta. Pun ratările şi pe lipsa de prospeţime, mai avem două săptămâni şi în perioada următoare vom lucra în așa fel încât băieții să aibă o vigoare crescută. Mai trebuie să lucrăm, nu va fi un mini-retur uşor”, a spus tehnicianul „alb-violeţilor”.
Lipovanii pierd primul test al iernii împotriva unui adversar mai bine cotat, de primă parte a clasamentului Ligii a II-a. „Sunt puțin dezamăgit, puteam scoate mai multe din acest meci în care ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă bună de liga a doua. Adversarul a profitat de două greșeli în apărare, s-a văzut experiența jucătorilor adverși, au mai fost ocazii și de o parte și de alta, dar nu am reușit decât golul lui Codoban. Urmează un nou ciclu săptămânal urmat de un meci cu Pecica. Sper să fim mai pragmatici, să dăm mai multe goluri”, a explicat Flavius Sabău, tehnicianul „șoimilor” la finele disputei de pe Bega.
Formații:
ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – D. Codrea, Ignea – Săulescu, Trip, Muteanu – Axente. Au mai jucat: Murariu – Sofran, Coadă, Vidrăsan, S. Popovici – D. Radu, B. Vasile – Manea, Cristodulo, Pintea – Al. Pop. Antrenor: Octavian Benga.
Şoimii Lipova: Pădure – Nagy, Bercu, Polgar, Filimon – Prună, M. Popa, Simion, D. Rusu – Banyoi, Sulea. Au mai jucat: Buta – Haţegan, Dolga, A. Popa, Stoin, Bicuschi, Dobrean, Aslău, Vlad, Codoban, Dragoş. Antrenor: Flavius Sabău.
Fiindcă stă în prima rundă a anului în Liga a II-a, după retragerea celor de la Daco Getica, ASU Poli mai dispută un ultim test cu formația din liga a II-a sârbească, FK Zemun, în timp ce Șoimii dau piept cu colega arădeană de serie, Progresul Pecica tot sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.