Multe fete minore ajung să fugă de acasă și să-și îngrijoreze familia, toate acestea făcute, se pare, din dragoste. Ele își manifestă iubirea față de băieții cu care aleg să fie fugind de acasă. Majoritatea sunt găsite la scurt timp după ce încep urmăririle, dar unele nu au același final fericit. Tot din iubire, minorele nu realizează că se expun pericolului în momentul în care mint și fug cu diferite persoane, mai ales când ele aleg să o ia spre alte orașe sau poate chiar țări. În seara zilei de ieri, 26 iunie, o mamă îngrijorată a anunțat autorițățile despre faptul că fiica ei nu s-a mai întors acasă. Ba mai mult de atât, aceasta a explicat că minora de doar 16 ani este în pericol. 

Se pare că fata,  Moisa Fernanda-Anamaria, de 16 ani, a sunat-o și i-a spus că este urmarită de un bărbat înarmat cu sabie și pistol, lucru ce i-a făcut pe oamenii legii să se mobilizeze imediat și să plece în căutarea minorei, fără să știe exact ce urmează să găsească. Astfel, la nivelul IPJ Arad s-a constituit echipa operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, ordine publică și alte structuri, fiind dată în consemn fotografia minorei tuturor patrulelor din teren. După o oră de căutări fata a dat primele semne că este bine, dar i-a comunicat operatorul 112 care a reușit să ia legătura cu minora că este speriată, aleargă de urmăritor și se află în cartierul Gai.

După acel apel, căutările au continuat toată noaptea, toată lumea fiind îngrijorată pentru că timpul se scurgea și, dacă povestea minorei era adevărată, viața ei era în pericol. Totuși, minora a fost găsită în parcul din zona Podgoria, în dimineața acestei zile de azi, 27 iunie, în jurul orei 7.20.

La prima vedere și din declarația acesteia, minora nu a fost victima vreunei infractiuni de fapt, iar din cercetările polițiștilor s-a constatat faptul că aceasta și-a înscenat povestea pentru a fi cu iubitul ei. Ea fost condusă la sediul I.P.J. Arad pentru a fi predată familiei, fiind sancționată conform legii.

Recomandările redacției