Din mii de pensionari cu popriri pe pensie, unul are de plătit 8.000 de ani, până la stingerea debitului

0
415

pensionari

Un nou caz de datorie plătibilă în mii de ani se înregistrează în Arad. Ca să se achite de datorie, raportat la venitul său, un arădean ar trebui să fie nemuritor. Calculele arată că, acesta ar trebui să trăiască mai bine de 8.000 de ani, timp în care lunar, avea de achitat 16 lei.

Pensionarul are de plătit 1.629.192 de lei în total şi în fiecare an din viaţă va achita sub 200 de lei. Datoria lunară de 16 lei a fost stabilită raportat la veniturile vârstnicului, deloc mari.

Cea mai mare datorie pentru care Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a stabilit o poprire depăşeşte 6,1 milioane de lei. Datornicul are o pensie de 2.208 lei, din care i se reţine lunar jumătate, adică 1.104 de lei. Din calcule reiese că, pensionarul ar scăpa de datoria astronomică abia în 463 de ani.

În prezent, peste 6.700 de pensionari arădeni au popriri pe pensie, câţiva dintre aceştia având de plătit sute sau chiar mii de ani până la stingerea debitelor.

Un număr mare de popriri au fost instituite în cazul seniorilor care nu au mai reusit să-şi achite diverse impozite către stat, fapt sesizat de administraţiile financiare şi primării. Unii s-au ales cu pensii poprite chiar dacă n-au fost debitori. În această situaţie sunt pensionarii de bună credinţă care au ales să fie giranţi. Mii de seniori au ales benevol să li se reţină din pensie, după ce au făcut împrumuturi în sistem de ajutor mutual. Aceştia prefer să li se reţină rata pentru diferite împrumuri, direct din pensie.

Anul trecut, Casa Judeţeană de Pensii avea în atenţie cazul unei pensionare executate silit pentru o datorie istorică, de aproape 2,9 milioane de lei. Femeia primea de la stat o pensie derizorie de 400 de lei, astfel că, reţinerea de o treime din pensie era de 131 de lei. Ca să se absolve de datorie, cu banii care i se reţineau lunar din pensie, pensionara ar fi trebui să trăiască 1.844 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.