Din Siria și Maroc au venit legal în România și au plecat prin câmp spre Ungaria

0
582

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni străini, un cetăţean sirian şi doi cetăţeni marocani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Primii doi care au încercat să treacă vama pe jos au făcut acest lucru sâmbătă, în data de 6 iunie. Cei doi cetăţeni din Maroc, în vârstă de 24, respectiv 21 ani, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin. Aceștia nu au avut prea multe de spus, neexistând un motiv suficient de bun încât să aibă voie să meargă pe jos, prin câmp, spre alte țări. 

În continuare, o zi mai târziu, duminică, în data de 07 iunie 2020, în jurul orei 06.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea, în cooperare cu IPJ Arad si IJJ Arad, au depistat în zona de responsabilitate o persoană care se îndrepta pe jos, spre teritoriul Ungariei.
Acesta a fost oprit la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, deci a reușit să meargă ceva mai mult în comparație cu primii doi, dar nu suficient încât să-i reușească planul. El a fost prins în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre statul vecin. Odată prins, acesta a fost condus la sediul Sectorului Nădlac, pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean din Siria şi are vârsta de 22 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.