Conducerea Consiliului Jude­țean Arad a organizat ieri o conferință de presă susținută de Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea – președintele  și vicepreședintele CJ. Principalele subiecte dezbătute au fost parteneriatul dintre Spitalul Județean Arad și Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș”, modificarea organigramei la Compania de Apă  și lucrările de reabilitare a drumurilor jude­țene. Dat fiind că s-a discutat parteneriatul dintre Spitalul Județean și UVVG,  a fost invitat la conferința de presă și Aurel Ardelean, rector  fondator și  pre­ședinte al Universității de Vest ,,Vasile Goldiș”.
În privința parteneriatului dintre Spitalul Județean Arad și UVVG, cele două instituții și-au unit forțele în vederea formării unui centru de screening mamar, ,,un cabinet-pilot” conform spuselor rectorului fondator Aurel Ardelean. S-a investit o sumă foarte mare pentru achiziționarea apa­ra­turii  necesare  realizării de ma­mografii digitale în vederea depis- tării cancerului de sân, ,,… afecțiune care are o rată destul de ridicată în județul nostru” (Iustin Cionca). Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” a oferit o clădire pe strada Cocorilor, în care va funcționa cabinetul, astfel că femeile cu vârste cuprinse  între 45 și 65 de anii sunt așteptate să își facă mamografii gratuite. Este de menționat că Spitalul Jude­țean, prin parteneriatul în care este implicat, va asigura perso­nalul medical de specialitate. Se fac eforturi pentru ca până în 15 octombrie cabinetul să fie deschis și să funcționeze 3 zile pe săptămână, urmând ca în viitor să fie deschis zilnic.
Planuri multe și frumoase sunt și în direcția reabilitării drumurilor din județ. Unele, la care lucrările au început de multă vreme, își așteaptă recepția, la altele contractele de excuție a lucrărilor s-au reziliat și se vor organiza noi licitații, iar pentru altele se caută încă finanțări, fie guvernamentale, fie din fonduri europene.
Subiectul modificărilor în organigrama companiei de apă a prilejuit prezentarea noii scheme de organizare în care principalele concepte avute în vedere sunt eficientizarea activității, oferirea unor servicii de cea mai înaltă cali­tate și îmbunătățirea substanțială a imaginii publice a instituției.
Alexandra Drăgușanu

Recomandările redacției