UTA merge din trei în trei…puncte și goluri marcate, fără a primi vreunul. Totuși, arădenii nu mai sunt primii și asta pentru că Snagovul a fost la tăiat pe terenul Buzăului, însă scopul „roș-albilor” a fost atins și pentru runda a treia. Csíkszereda a fost un adversar destul de incomod, ce a menținut suspansul până în ultimele 5 minute pe un stadion „Motorul” neîncăpător, iar arădenii au avut de transpirat serios pentru a atinge cota 9 puncte.

Peste 3000 de arădeni au luat loc pe „Motorul”, însă în prima repriză nu au prea avut ce vedea din partea favoriților. Ciucanii au stat foarte bine în teren și, mai mult, Erdei a ratat o șansă importantă, șutând slab, în brațele lui Iacob, din numai 11 metri. De abia în minutul 33, UTA a ajuns în poziție de finalizare prin Tomozei, însă fundașul lateral a fost sancționat cu simulare după ciocnirea cu portarul advers. Două minute mai târziu, Rus putea cu adevărat să deschidă scorul după o fază lucrată de Miculescu, însă încercarea de „scăriță” a fost ghicită de Ljuljanovic. Arădenii au avut trei cornere în finalul primei reprize, dar acestea au rămas fără rezultat și la pauză s-a intrat cu scor alb.

Laszlo Balint a reglat lucrurile la pauză, însă prima oportunitate a avut-o Hodgyai, însă a tras mult peste poartă din 14 metri ușor lateral dreapta. O fază ce nu anunța mare lucru a deblocat partida. O minge înaltă a fost deviată cu capul de Miculescu pentru Cipri Rus, care a scăpat singur și a trimis pe lângă portarul Ljuljanovic. După gol, „alb-roșii” au trecut la conducerea jocului, dar poarta ciucană a mai fost amenințată doar cu șuturi din afara careului, autori Miculescu și Rus, respinse de goal-keeperul Csikszeredei. Ca și la Ploiești, UTA și-a rotunjit succesul pe final de meci. În minutul 87, Buhăcianu a avansat în viteză în banda stângă, i-a așezat perfect balonului lui Rus, care a realizat „dubla” cu o execuție pe jos, din 14 metri. Intrat pe teren în ultimul minut de joc, Oroian avea să obțină un penalty din duelul cu Gonzales, iar Ursu a marcat precis de la punctul cu var în minutul 90+3.

Săptămâna viitoare, „Bătrâna Doamnă” are meci la Timișoara, contra Ripensiei, sâmbătă, de la ora 11:00.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Lorenzi, Hrezdac (Isac 60) – Miculescu, Cip. Rus (cpt.), Bustea (Ursu 53) – Buhăcianu (Oroian 90). Antrenor: Laszlo Balint

Csikszereda: Ljuljanovic – Majzik, Lalic, Csonka, Simo – Eder Gonzales, Sz. Vereș – Bara (Barta 81), Jebari, Erdei (Magyari 63) – Hodgyai (Julia 53). Antrenor: Valentin Suciu

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Alexandru Filip (Timișoara). Rezervă: Cătălin Roman (Grădinari – Timiș).

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara)

 

Recomandările redacției