A fost nevoie de trei ani de zile pentru ca Justiția Română să ajungă la concluzia care se putea trage încă din prima seară a crimei: monstrul Gheorghe Dincă le-a omorât, după ce le-a batjocorit, pe cele două tinere, ambele sub 18 ani: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Trei ani i-a trebuit Justiției Române să îngroape mizeria și incompetența polițiștilor sub nasul cărora s-a comis oribila crimă a Alexandrei.

Alexandra și Luiza au fost ucise de monstrul Dincă, însă Poliția le-a omorât prin incompetență, iar Justiția le-a îngropat prin nepăsare și lipsă de atitudine. Ne așteptam ca după cei trei ani de anchete și procese să aflăm întregul circuit al traficului de persoane din care mai mult ca sigur Dincă făcea parte. Lanțul disparițiilor de copii, al prostituției cu minori, traficul de carne vie, pedofilia trebuia să sufere o lovitură în urma acestui proces. Nu aveam pretenția să dispară, așa dintr-o dată, dar măcar să fie zdruncinat. Nu s-a întâmplat nimic, iar Dincă a fost condamnat singur.

Apoi, România nu are voie să uite stângăcia celor de la 112 care în loc să o ajute pe Alexandra, au luat-o în derâdere și i-au ignorat, impardonabil, suferința. Un apel la 112, pe care dacă îl asculți nu ai cum să nu te sfâșie. Atâta suferință, bun simț și rugăminte din partea unui copil, care se lovesc de sictirul bugetarului român, indiferent și deranjat în confortul său.

APELUL ALEXANDREI LA 112: https://www.youtube.com/watch?v=MW-_uHDuSNQ

S-a schimbat ceva în mentalitatea sau în circuitul acestui sistem? Nimic! O nouă astfel de dramă și un nou astfel de apel, cu același deznodământ este posibil oricând în România.

Singurul beneficiar al acestei drame a fost Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, căreia de fapt trebuia să îi facă dreptate, în schimb, ca un oportunist machiavelic, a profitat și s-a aruncat în cursa prezidențială, susținând că „a acceptat la presiunea oamenilor, «mișcați» de simțul său justițiar“. Un personaj grotesc, lipsit de scrupule și fără suflet. Aproape la fel ca Dincă, doar că de partea cealaltă a baricadei și folosind altfel de arme.

Să vorbim puțin și de condamnarea monstrului Dincă. Instanța a decis condamnarea lui Gheoghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai „grea“, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă. În final, inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție.

De asemenea, Gheoghe Dincă este obligat de instanță la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către familia Melencu și 500.000 euro cu titlu de daune morale către famillia Măceșanu.

După toate aceste fapte, Dincă va petrece mai puțin de 25 de ani în pușcărie. În America nu ar fi scăpat sub 99 de ani, iar în unele state ar fi fost chiar condamnat la pedeapsa capitală.

În schimb, Justiția Română îi oferă o mângâiere de vreo 25 de ani, în timpul căreia se va bucura liniștit de o casă, un pat călduț și confortabil, masă caldă, televizor, căldură, asistență medicală continuă, medicamente, jocuri de societate, sală de forță, consiliere psihologică dacă suferă de depresie și multe alte condiții și beneficii.

Întreaga desfășurare a crimelor: https://www.glsa.ro/dupa-mai-bine-de-trei-ani-criminalul-odios-gheorghe-dinca-a-fost-condamnat-la-30-de-ani-cazul-crimei-care-a-infiorat-o-tara-intreaga-a-ajuns-si-la-arad/?fbclid=IwAR1qtoDLyIp-UY_xZ-Ak6KFdlivsMvc1B-i7rJFLClJ2mpminC0HIBFWGV4

  • Liviu Alexe spune:

    Alte persoane sus-puse stau în spatele lui Dincă, de care nu se va atinge nimeni și își vor continua activitatea criminală. În ce-l privește pe „Monstru”, să sperăm că va fi omorât în închisoare. Este acolo o justiție a pușcăriașilor, mult mai corectă și mai ușor de aplicat.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției