dinuFostul jucător al echipelor UTA, Ineu, Gloria sau ACU Arad, stabilit de trei ani în Anglia, se pregătește pentru o experiență în Statele Unite ale Americii. Dinu Maghici (30 de ani) mărturisește că varianta de a antrena peste Ocean i-a făcut cu ochiul încă de pe vremea când juca la Ineu și s-a arătat fericit că i se îndeplinește un vis.
Arădeanul a intrat în programul companiei Challenger Sports, a cărei vechime în domeniu depășește două decenii. Compania e cea mai mare de pe teritorul SUA și e specializată în organizarea taberelor în care fotbalul e predat după modelul britanic. În vara lui 2013 urmează să organizeze nu mai puțin de 3,500 de asemenea tabere, în întrega Americă de Nord, dar și în Canada. 120,000 de copii care au între 3 și 16 ani – unii legitimați, alții care vor să joace doar din plăcere vor face fotbal pe perioada verii, cu antrenori din Marea Britanie.
„Pe 13 ianuarie am avut interviul, adică am susținut un antrenament și mi-au fost puse câteva întrebări personale. Am terminat proba cu calificativul „Excelent”, ceea ce mi-a dat posibilitatea să particip la „training weekend”, care s-a desfăşurat în campusul Universităţii din Warwick. Am fost 600 de antrenori recrutati din cei 1.500 de participanţi la interviuri din toată Marea Britanie, plus 400 de anul trecut. Am aflat că weekend-ul a costat compania 200.000 de lire sterline, dar am avut parte de condiții incredibile, începând cu terenurile de antrenament. A fost mai greu decât prin cantonamentele de la Moneasa, dar aici, după cină, era voie să bei o bere sau un pahar de vin. Aveam program de la 7 dimineaţa până seara la 23, atât pe teren cât şi în săli de clasă. După două zile de instruire, am avut de susţinut un antrenament predat pe modelul companiei. L-am trecut cu brio şi am obţinut şi viza”, a povestit Dinu Maghici, care, din 8 iunie, îşi mută domiciul.
Arădeanul va activa în oraşul Charlotte, din Carolina de Nord, unde 6 zile pe săptămână, trimp de 3 luni, va antrena copii. „Poate nivelul fotbalistic nu este la fel ca și în Europa, dar o să am de învățat din punct de vedere organizatoric, logistică și noi metode de antrenament. Sper să fac o impresie bună și să semnez un contract permanent”, mărturisește Dinu.

Recomandările redacției