Pompierul voluntar Dan Monoranu a fost onorat cu diploma „Arădeni cu care ne mândrim”, acordată de Consiliul Județean, pentru altruismul de care a dat dovadă.

Acesta a participat ca voluntar la stingerea unui incendiu şi a fost impresionat de drama unei familii care a rămas fără acoperiş deasupra capului.Fără să stea pe gânduri, a primit în propria locuinţă familia afectată.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad a apreciat gestul pompierului şi i-a acordat diploma „Arădeni cu care ne mândrim”. „Sunt impresionat de gestul de omenie al lui Dan Monoranu. Sunt bucuros să îi acord diploma «Arădeni cu care ne mândrim», pentru solidaritate şi compasiune. Am cunoscut cu acest prilej un om generos şi modest, capabil de gesturi care inspiră şi motivează. Avem nevoie de astfel de exemple, ele ne ajută să construim o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, clădită pe implicare şi grijă faţă de oameni”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Dan este subofițer la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, iar în timpul liber, pompier voluntar în cadrul Serviciului Voluntariat pentru Situații de Urgență.

Reamintim că, Dan Monoranu a ajutat la stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe case din Cartierul Verde, din Arad, la începutul acestei luni. După o intervenție ce a durat mai bine de patru ore, incendiul a fost stins. Însă pentru o familie atunci a început adevărata dramă, întrucât a rămas fără casă. Astfel, după ce acestei familii i-a fost asigurat un cămin, oamenii au prins speranță că vor reuși să își rezolve problemele.

Recomandările redacției