diplomeCuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost sărbătorite, marţi seara, reprezentanții administrației locale arădene oferindu-le flori, câte o „Diplomă de aur“, dar și 500 lei.
Evenimentul a fost organizat în Par­cul „Mihai Eminescu“, în cadrul ma­nifestărilor dedicate Zilelor Aradului.
Înainte de acordarea diplomelor, actorul Zoltan Lovas, prezentatorul eve­nimentului de marţi seara, i-a felicitat pe cei prezenţi şi i-a invitat pe domni să le sărute mâna doamnelor, pentru a demonstra că dragostea dintre ei s-a păstrat şi după jumătate de secol.
Anul acesta, 159 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost invitate la evenimentul organizat de Primăria municipiului Arad.
Cu această ocazie, cuplurile pre­zente au participat și la un concert susținut de orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, dirijor fiind Cristian George Neagu.
În program au fost incluse valsuri şi polci de Johann Strauss, printre care polca „La vânătoare” , „Tu şi tu”, vals din opera Liliacul, Polca Şampaniei, Valsul comorii  – vals din opera “„ ţiganilor”, Polca „Tic-Tac”, „Dunărea albastră” şi Marşul Radetzky.
Cei care au împărţit câte o garoafă sărbătoritelor şi felicitări cuplurilor au fost consilierii locali Mariana Cismaşiu, Glad Varga, şi Florin Mariş, dar şi viceprimarii municipiului Arad Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă.
Marea majoritate a celor sărbătoriți au fost însoțiți de copii, nepoți sau strănepoți. Cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au spus că secretul longevităţii vieţii în doi este, în primul rând, toleranţa, apoi iubirea şi, nu în ultimul rând, respectul faţă de partenerul de viaţă.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să trecem cu bine 50 de ani de când ne-a căsătorit. A fost iubire, toleranţă, înţelegere între noi şi la bine şi la greu. Mulţumim Bunului Dumnezeu că am ajuns să sărbătorim aici, la acest eveniment”, a spus una dintre sărbătorite.
Seara diplomelor de aur s-a încheiat cu un recital live susţinut de Oana Sîrbu & Friends.
Începând din anul 2006, administraţia publică locală a decis ca, în fiecare an, cu prilejul Zilelor Aradului, să fie sărbătorite, în cadru festiv, cuplurile din municipiul Arad, care împlinesc în decursul anului curent 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.
(Ş.M.)

Recomandările redacției