Instituțiile arădene au trecut la măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Măsurile sunt menite să limiteze expunerile la nivel de populație, dar și să pună la adăpost angajații și funcționarii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad ia în calcul să suspende relațiile cu publicul, după ce această măsură este dezbătută la nivelel central. În schimb, persoanele care au nevoie de informații vor trebui în acest caz să solicite informații și asistență telefonică, lucru avut în vedere de instituție.

Se suspendă activitatea în mai multe centre sociale pentru copii și adulți, din municipiu și județ. Angajații acestora se vor ocupa de igienizare și dezinfectare, precum și de alte sarcini.

Astfel, conducerea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, reprezentantă de directorul Erika Stark a comunicat: „În vederea prevenirii și minimizării contactării și răspândirii virusului COVID-19, conducerea DGASPC Arad a dispus o serie de măsuri, printre care: interzicerea accesului persoanelor străine în centrele din subordinea DGASPC Arad și interzicerea vizitelor de orice natură în centrele din subordinea DGASPC. Nu se mai acordă bilete de voie beneficiarilor centrelor și caselor de tip familial“.

De asemenea, potrivit celor de la DGASPC Arad se suspendă activitatea Centrului de terapie și recuperare pentru copii „Ghiocelul“; a Centrului de recuperare pentru copii Lipova; a Centrului de Asistență și Consiliere pentru persoane TSA și a Centrului multifuncțional de consiliere și educație.

Se va asigura aprovizionarea pentru minim 15 zile (n.r. alimente și materiale).

Se vor aplica o serie de alte măsuri cu caracter preventiv ce țin de respectarea normelor de igienă, de asemenea privind limitarea deplasărilor în teren a angajaților DGASPC Arad.

Toate aceste măsuri se impun până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire. Așadar, persoanele beneficiare de servicii sociale trebuie să țină cont de toate aceste măsuri.

De menționat că și în alte instituții publice se stabilesc măsuri de prevenție pentru coronavirus.

Recomandările redacției