Direcția Generală a Vămilor va fi scoasă de sub tutela ANAF și va funcționa ca entitate separată, sub directa îndrumare a Ministerului de Finanțe.

Reprezentanții ministerului au spus că ce va rămâne din ANAF se reorganizează, regiunile dispar ca şi putere, iar partea de reclamații și sesizări va fi gestionată de Ministerul Finanțelor.

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că Vama va fi scoasă din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi va fi o structură separată sub autoritatea ministrului de Finanţe.

„Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanţe, deci nu subordonată cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, regiunile dispar ca şi putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia când la judeţ e problema. Partea de contestaţii pleacă de la ANAF la Finanţe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus”, a precizat Teodorovici, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi români plecaţi în străinătate.

Recomandările redacției