Director de spital, găsit incompatibil de către ANI

0
408

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibili- tăților de către Domocoș Otilia Samica, fost manager al Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” Dezna. Aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iulie 2014 – 8 iunie 2015, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de manager interimar al Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. C. Bârsan” Dezna și administrator al S.C. Bistro Royal S.R.L., încălcând astfel dispozi­țiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremune­rate”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Domocoș Otilia Samica a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Conform ANI, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile dem­nităţii, funcţiei sau activităţii respective. Totodată persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o func­ție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţio­- nale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.