Directorii de școli pot înlocui orele de sport cu materii opționale

0
322

Din acest an, fiecare director de școală poate să înlocuiască orele de educație fizică, cu ore din disciplina educație pentru viață, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a făcut declarația la Guvern, miercuri, după ședința Executivului, conform edupedu.

Întrebat dacă elevii care fac orele de sport sunt exceptați de la portul măștii, Cîmpeanu a explicat că ordinul comun de ministru prevede că orele de sport se fac în exterior fără mască peste incidența de peste 2 la mie dintr-o localitate.

Ministrul a dat apoi un exemplu, spunând că „fiecare director de școală poate să suplinească aceste ore de Educație Fizică cu ore din disciplina Educație pentru Viață”.

Sorin Cîmpeanu spune că  ,,având în vedere și condițiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educație fizică în exterior din cauza condițiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de școală poate să suplinească aceste ore de educație fizică cu ore din disciplina Educație pentru viață, spre exemplu”.

Ordinul de ministru prevede, la articolul 3, alineatul 8 următoarele: ‘Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1.000. La o rată de incidență mai mare de 2/1.000, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică’”, conform edupedu.

Dacă orele de educație fizică și sport vor fi înlocuite cu ore de Educație pentru viață, nu este clar ce se întâmplă cu normele profesorilor de sport sau dacă tot aceștia predau disciplina Educație pentru viață.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.