Directorii interimari, din școlile arădene, vor fi aleși de Consiliul de Administrație al școlii

0
289

Directorii interimari, din școlile arădene, nu vor fi numiți de inspectorii școlari, ci de Consiliul de Administrație al școlii, prin vot secret, prevede un proiect de lege adoptat de Senat, ca for decizional.

Senatul a adoptat proiectul care prevede că, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare.

“Prin această lege să revenim la un stat normal care spune ‘nu politicii de partid în şcoală’ şi care lasă educaţia ca să aibă ca singur scop binele suprem al elevului”, precizează inițiatorul proiectului.

Amintim că în luna august expiră mandatele tuturor directorilor și directorilor adjuncți de școli iar concursul pentru ocuparea  acestor posturi va avea loc abia în luna octombrie, anunță Ministerul Educației.

Consiliul de Administrație al unei școli este format din trei cadre didactice, inclusiv directorul, doi  reprezentanți ai părinților, primarul sau un reprezentant al primarului și  un reprezentant al consiliului local. Această formulă este valabilă pentru școlile gimnaziale cu un singur rând de clase.

În cazul în care Consiliul de Administrație al școlii este format din nouă membri, dintre aceștia patru sunt cadre didactice, primarul sau un reprezentant al primarului, doi reprezentanți ai consiliului local și doi reprezentanți ai părinților. Directorul este membru de drept al consiliului de administrație din cota aferentă cadrelor didactice din unitatea de învățământ respectivă, potrivit Legii educației.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.