lansareScriitorul şi jurnalistul Tudor Creţu, manager, în prezent, al Bibliotecii Ju­deţene Timiş, şi-a lansat ieri, la Libră­ria „Scienta”, romanul „Casete martor” (Editura Tracus Arte). Este vorba de cel de-al doilea roman al autorului, care a mai publicat poezie şi critică, roman pentru care a fost nominalizat la categoria „Tânărul Prozator al anu­lui 2013” la Gala Tinerilor Scriitori.
Poeta şi profesoara Lia Faur a fost cea care a prezentat volumul şi pe autor, dar prezenţi au fost, printre alţii, Vasile Dan, Ioan Matiuţ şi Florin Didilescu, precum şi mai mulţi elevi de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”. Prezentările au fost urmate de dialoguri vii (stil talk-show) şi de sesiunea de autografe.
„Casete martor” este un roman care începe ca un jurnal (prima parte fiind intitulată chiar „Mâlul”) şi care evoluează, potrivit autorului, „de la formele mâloase la cele organizate, ca o emisie”, personajul trăind  într-un „regim de autodifuzare”, un fel de „nevroză lucidă” în care transmite tot ce simte, încercând să (se) înţeleagă. (G.S.)

Recomandările redacției