PotoceanLa începutul acestei luni, profesorul Mircea Potocean anunţa că îşi dă demisia din fruntea Colegiului Naţional Moise Nicoară, urmând să revină la catedră. Potocean ne declara la acea vreme că decizia îi aparţine în totalitate, iar motivele sunt strict de ordin personal. „Este o decizie care îmi aparţine şi sunt foarte hotărât. Nici nu concep să mai continui ca director. Dorinţa mea este să mă retrag la catedră, ca simplu profesor“, ne declara Mircea Potocean.
Între timp, chiar dacă şcoala pe care o conduce a reuşit în cele din urmă să obţină aprobarea unei clase în plus, directorul demisionar ne-a asigurat în nenumărate rânduri că „indiferent de ceea ce se întâmplă, nu renunţ la decizie şi aştept să mi se aprobe demisia. Sub nici o formă nu mai vreau să continui“.
Îndârjirea lui Mircea Potocean s-a mai domolit însă între timp, acesta urmând să conducă liceul cel puţin până la sfârşitul anului şcolar. Un rol semnificativ în schimbarea deciziei se pare că l-a avut şi profesorul Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad. „Am insistat foarte mult ca domnul Potocean să continue în această funcţie măcar până la sfârşitul anului. Peste două luni încep două examene naţionale şi am dorit stabilitate la această unitate, astfel încât lucrurile să decurgă cât se poate de bine. Mă bucur că domnul Potocean a revenit asupra deciziei şi că va rămâne director, cel puţin până în vară“, ne-a declarat Claudius Mladin.

Recomandările redacției