Directorul DSP Arad, Horea Timiș: „Dacă nu se intervine în susținerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”

5
51958
Un alt mesaj vine, azi dimineață, din partea directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, care trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află deopotrivă atât pacienții bolnavi de Covid-19, cât și medicii care sunt la limita puterilor. Iată ce a scris pe facebook directorul:
„«S-a eliberat un loc la ATI»
…. o familie se bucură, alta plânge…. și tot așa…auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă…sau cineva întreabă..la fiecare oră..minut…un telefon..din județ..din alte județe … din țară. Pentru o tânără din ceva oraș au aseară prin toate județele…are 24 de ani… au sunat si la noi și la alții… și alții sună…. și părinții sună…. toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare…singura soluție vaccinați-vă, iar daca aveți comorbidități… stați acasă până trece valul acesta crunt…nu vor fi curând locuri la ATI….
Vor trece ani până se vor șterge din memoria noastră aceste telefoane și întrebări. Alții ne vor acuza, alții ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, dsp, și toate secțiile și spitalele covid văd niște situații care nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie rapid creat un suport pshihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susținerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea.”
 
De asemenea, acesta s-a referit și la birocrația care ne duce direct în gura leului:

„Ținem pacienți în containere și prin ambulanțe dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate de ISU și DSP și alte instituții… nu facem lucrări de tras o țeavă de oxigen și curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o țeavă avizată cu plan și studiu.. și cu multe dosare.. … apoi trebuie să facem selecție de ofertă….30 de zile, achiziție în n acte reglementat….apoi recepție… apoi… hârtii….tone de hârtii…. și justificări și ședințe și comisii… de frica unor instituții de control nimeni nu face nimic decât cu procedură. Nu COVID-ul, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa.”

 
 

5 COMENTARII

  • Nu acesta este scopul lor 🤨 …..dupa al 3-lea val, cineva din personalul Spitalului Județean Arad, se LĂUDA 😢 ( într-un tren plin cu navetiști ), că ei, abia asteapta următorul val, caci au fost plătiți cu sporuri bune pentru fiecare bolnav de Covid. 😭😭
   Deci, la asemenea atitudine si gândire, la ce să te astepti cand intri pe mâinile lor?

 1. Dar de la terminatul primului val( care pentru toata lumea a fost neașteptat), si pana la valul patru( care era prevazut, de catre unii, de acum doi ani), cate linii de oxigen si paturi suplimentare nu se puteau instala?
  Cand va este vouă comod si util, pentru nepotismele si afacerile neortodoxe, vă plac lacunele si portițele de scapare din birocrația română! Rușine!
  Nu va mai scuzați, ca va acuzati!

 2. Poza care este atașată articolului, nu este potrivită. Trebuia atașată poza( făcută in spital la Arad), in care se vedea masa plina cu platouri si sticle de șampanie, si camera plină de personal medical care sarbatoreau , bine mersi, trecerea dintre ani 2020-2021. Ori , daca accepți sa faci tura de noapte in seara de Revelion, accepți si consecințele de rigoare și zici mersi dacă apuci sa arunci o chiftea ( din mers ) in gură .

  Mama, care a murit in Spitalul Județean Arad, la sfârșitul lunii Decembrie , după o luna de ATI, avea gura arsă de sete cum este pamantul pe timp de secetă. 😭 La un moment dat cand am reușit să o auzim la telefon , a zis: „cum sa ma fac bine, ca aici nu primesc nimic de mancat sau de băut” 😭😭😭

  Bine ca avea timp, personalul , sa ciocneasca pahare cu șampanie. 😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.