Lucrurile pare a se mișca într-o direcție bună odată cu venirea lui Marian Costea la clubul UTA. Team-managerul este activ pe toate planurile și veștile par po­zitive, mai ales după întâlnirile pe care acesta le-a avut în weekend și ieri, la București. „M-am întâlnit cu reprezentanții unor firme importante, iar de acum știu pe ce mă bazez și putem negocia contractele de joc. În această seară, revin la Arad, iar de mâine (n.a. marți) începem să ne întâlnim cu fotbaliștii din lotul vechi pe care am dori să contăm și în sezo­nul viitor. În paralel, vom mai căuta și aduce întăriri, bazân­du-ne pe solicitările și suges­tiile antrenorului Ionuț Popa”, ne-a declarat Costea.
Noutăți din raza
Bucureștiului
„Oficialul” arădenilor ne-a mai mărturisit că va aduce și doi fotbaliști cu el din zona Capitalei.
„I-am convins pe Dedu, de la Balotești și Matei, de la Astra II, să ni se alăture. Pe Dedu l-a remarcat domnul Popa, iar des­pre Matei am primit referințe excelente de la Gigi Mulțescu”, a spus Costea. Constantin Dedu are 23 de ani și poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș central. În schimb, Bogdan Matei e un număr 8 de 22 de ani și a venit la Astra Giurgiu de la Chindia. A jucat aproape toate me­ciurile în returul Ligii a a III-a la „satelitul” Astrei, dar a prins și câ­teva antrenamente cu Mulțescu. Teoretic, trecerea sa la UTA nu ar fi o problemă.
Portar de peste Prut sau brazilian?
Cum pista Relu Stoian pare să nu mai fie de actualitate pentru „Bătrâna Doamnă”, se caută un alt goal-keeper. „Nicolae Turcan, care a apărat în Republica Moldova și Ucraina, este pe drum, dar mai avem contacte și cu un portar brazilian de 32 de ani, care a evoluat în urmă cu câțiva ani inclusiv în cupele europene”, a mai spus Costea.
Încă un fundaș de la Foresta după Opriș
Ionuț Popa dorește să se asi­gure că va avea un compartiment defensiv puternic și încearcă diferiți jucători în special în centrul său. De la începutul pregăti­rilor, pe postul de fundaș central au sosit senegalezul Benga și sălăjeanul Opriș. Acesta din urmă evoluase în returul campionatului trecut la Foresta Suceava, unde a făcut pereche în defensivă cu Paul Mateciuc, care va veni și el la Arad. Fotbalistul de 1,88 metri are 23 de ani și a mai evoluat la FC Zalău, Ceahlăul, Rapid Suceava sau Știința Miroslava. „O să mai trimitem invitații pentru un fot­balist croat și unul bosniac, un fundaș central și un atacant”, a mai precizat Marian Costea.
Enescu, apariție de ultim moment
Fiindcă mai are contract cu ACS Poli Timișoara până pe 30 iunie, Andrei Enescu era incert pentru primul antrenament al săp­tămânii la UTA, dar, ieri, în jurul orei 16 a obținut „unda verde” din partea clubului de pe Bega. Astfel, mijlocașul central de 30 de ani s-a prezentat sub comanda lui Ionuț Popa, cel care a insistat pentru aducerea sa în „alb-violet” în iarnă.
Enescu a adunat destule pre­zențe la nivelul Ligii I, la Steaua, Pandurii, Gloria Bistrița, FC Vaslui, CSMS Iași și ACS Poli, dar are la activ și experiențe internațio­nale, la Sheriff Tiraspol, Bocs și Mezőkövesd (Ungaria) și Ethnikos (Grecia). Fotbalistul a înscris și unul dintre golurile campionatului în Liga 1, cu un șut de la distanță, pe noua arenă „Ion Oblemenco” din Craiova, în ultima etapă a sezonului regulat. Atunci, echipa pregătită de Leo Grozavu remiza surprinzător (1-1) cu oletnii lui Mangia.
Opt antrenamente până la intrarea în cantonament
După săptămâna de reacomo­dare cu efortul, utiștii măresc pu­țin intensitatea antrenamentelor, dar și numărul acestora. Curtuiuș et. comp. vor avea parte de opt antrenamente până la intrarea în cantonamentul de pe plan local, ce ar trebui să înceapă duminică. Cel mai probabil, Ionuț Popa își va cantona echipa la Hotel Coandi.

Recomandările redacției