giostanaClubul emblemă a oraşului traversează momente foarte grele, drept pentru care echipa şi-a amânat încă odată reunirea în vederea pregătirii pentru retur. Fiindcă Giovanni Catanzariti nu are încă variante palpabile, un reprezentant al autorităţilor locale şi Dorel Cura, unul dintre iniţiatorii mişcării care a salvat UTA după praful lăsat în urmă de Ionuţ Chirilă, au provocat o întâlnire cu „oficialii” grupării arădene.
Discuţia a avut loc sâmbătă seara, într-un cadru amical şi nu s-a finalizat cu o concluzie certă. Din nou, au fost puse pe tapet problemele stringente ale clubului, respectiv datoriile către stat, foşti şi actuali jucători şi restul angajaţilor (aproximativ 450 de mii de euro) şi, implicit, calea de urmat. Deocamdată, varianta insolvenţei a fost scoasă din calcul, vorbindu-se mai degrabă despre o rezolvare cu paşi mărunţi a situaţiei. Aşa cum a declarat şi antrenorul Adrian Falub, UTA se află în postura de a vinde jucători pe sume accep­tabile la nivelul ligii secunde. Cedându-i pe Laso, Feussi sau Gligor, „Bătrâna Doamnă” şi-ar asigura un buget de supravieţuire cu o echipă formată în special din tineri sosiţi de la echipa secundă, dar, probabil, şi de la Atletico.
În fine, apropiaţii lui Dieter Kaas susţin că omul de afaceri austriac ar trebui să revină în oraşul nostru în acest weekend, când, probabil, va da un răspuns oficial în ceea ce priveşte cumpărarea pachetului majoritar al „Bătrânei Doamne”. Şi, totuşi, bătaia peştelui ar putea fi în altă parte şi asta pentru că Giovanni Catanzariti ţine legătura şi cu alte persoane interesate de preluarea echipei.

Recomandările redacției