Conducerea clubului a confirmat astăzi că a stabilit, împreună cu corpul tehnic, o strategie în ceea ce privește jucătorii pe care clubul se bazează în viitor. În această strategie, un punct important îl reprezintă discuțiile cu unii jucători cărora în această vară le expiră contractele. Negocierile nu vor fi demarate însă înainte de ultimul meci al anului, programat pe data de 17 decembrie. „Mai sunt câteva meciuri de jucat iar fotbaliștii noștri trebuie să fie cu mintea doar la fotbal și nu la alte aspecte“ ne-a declarat conducătorul clubului UTA, Alexandru Meszar.

Din experiența anilor anteriori, putem presupune că în această iarnă vor fi ofertați, în ceea ce privește prelungire contractului, jucători care sunt pasibili să aibă parte de oferte de la alte cluburi. Aici ar putea intra probabil fotbaliști ca Roger sau Erico, jucători cu o cotă foarte bună și titulari în cele mai multe meciuri. Informațiile de la club vorbesc însă despre o listă foarte flexibilă, care se poate mări sau micșora în funcție de prestațiile fotbaliștilor în aceste meciuri rămase. De altfel, în afara celor menționați, nu prea există cazuri de jucători cu contracte scadente în vară și care în acest moment să fie titulari indiscutabili. În poartă Iacob și Balauru au alternat între bancă și primul 11, la fel și Benga, iar la contingentul Passaglia – Antal – Hora, probabil că și vârsta este un factor care trebuie să-i determine să ofere mai mult decât au făcut-o până acum. „În cazul niciunui jucător nu avem o decizie definitivă în acest moment. Totul depinde de ceea ce demonstrează în aceste meciuri.“ ne-a confirmat Alexandru Meszar.

Cert este faptul că în condițiile în care jucătorii importanți pe care i-a transferat în vară (Ubbink, Batha, Vukcevic, Medjimorec, Baravykas) au contracte pe doi ani, la fel și jucătorii tineri, care au contracte multianuale, conducătorii clubului UTA pot aborda fără panică perioada care urmează și să se concentreze cu precădere către țintele care dovedesc că merită efortul unui contract nou (care înseamnă de regulă și un contract mai mare). Depinde doar de jucători ca în cele trei etape rămase să mărească presiunea asupra managementului clubului, înscriindu-se prin prestații convingătoare și mai ales aducătoare de puncte, pe lista trimisă lui Moș Crăciun care ar urma să descindă în Calea Aurel Vlaicu, ducând în sac oferte de prelungire a înțelegerilor.  

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției