dispensar 1 oameni prezenti dispensar2 rezervaSăptămâna trecută a fost inaugurat dispensarul medical din loca­litatea Bata. Lucrările realizate – în valoare totală de 1,1 miliarde lei vechi – au fost finanțate de Consiliul Județean Arad (un miliard lei vechi) și o parte din bugetul local.
„Sprijinul Consiliului Jude­țean Arad, a președintelui Nicolae Ioțcu a fost definitorie, firește, motiv pentru care adresăm mul­țumirile de rigoare. În ampla lucrare inaugurată sunt realizate reabilitări de nivel european, fiind cuprinse și multe dotări noi“ – a precizat Ion Micurescu, primarul comunei Bata.
Tăierea panglicii inaugurale
Dispensarul a fost dat în folosință miercurea trecută, la inaugurare fiind prezenți alături de localnici și unii oaspeți din afara comunității.
„Au fost prezenți senatorul Traian Igaș, din colegiul nostru, Horia Ocoliceanu –  consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Arad, doctorii ce vor funcționa aici – medicul de familie Luca Marin și medicul stomatolog Mihaela Baricz, consilieri locali, cadre didactice, numeroși localnici“ – a spus edilul din Bata.
Odată festivitatea terminată, în noul dispensar, respectiv la medicul de familie au și venit primii pacienți pentru a fi consultați.
În curând și o farmacie
Cu ocazia inaugurării dispensarului – în perioada imediat următoare vor fi și alte dări în folosință, precum: inaugurarea drumului Țela-Bulci ce a fost modernizat precum și inaugurarea Centrului de Informare Turistică. De asemenea, cel târziu în primăvara anului viitor la Bata va func­ționa și o farmacie – ce va avea contract cu Casa de Asi­gurări de Sănate. „Farmacia va funcționa într-un spațiu de-al Primăriei, ce va fi dat în concesiune, spațiu amplasat tot în zona centrală a localității. La ora actuală face demersurile necesare punerii la dispoziție a aces­tui spațiu, prin licitație, firește. Am spus aceasta la inaugurarea dispensarului ca să știe toți cei interesați din comună“.     (F.B.)

Recomandările redacției