Majoritatea sărbătorilor care s-au ținut prin diferite locuri din Arad au trecut. Cumva se face că gunoaiele încă sunt prezente pe lângă coșuri, nu în ele.

Din sesizările făcute de niște localnici, se pare că acestea nu ajung singure pe jos, majoritatea nefiind aruncate la întâmplare sau din comoditate. Una dintre sesizări a fost făcută de pe strada Traian Moșoiu, locul în care de asemenea au fost văzuți mai mulți oameni ai străzii care făceau și scandal.

Din spusele celor care au încercat să facă o sesizare online pentru a se remedia problema, reiese că cei fără adăpost și cu ieșiri nevoase vandalizează zona începând cu coșurile de gunoi.

Rupte și cu tot gunoiul pe afară, coșurile ajută la formarea imaginii orașului, o imagine deja urâtă. Deocamdată se așteaptă remedierea pentru că altceva nu este de făcut, cetățenii neavând obligația de a repara ceea ce au vandalizat alții, chiar dacă își doresc ca aspectul orașului nostru să se schimbe măcar puțin.

Pe lânga asta, pentru că un coș de gunoi nu este complet fără pungă, arădenii își doresc ca următoarele coșuri care vor fi amplasate sau, în cazul în care acestea vor fi reparate, să aibă și pungi. Astfel, mai târziu, cei care vor trebui să golească coșurile nu vor mai avea motive să se plângă și nici nu vor mai băga mâna în coș ca să strângă gunoaiele.

Cu toate acestea, până în momentul în care lucrurile vor fi puse la punct vom rămâne cu cele pe care le avem deja. Va trebui să așteptăm să fie luate în considerare plângerile și să sperăm că aplicația „My Arad“ pusă la dispoziția cetățenilor pentru astfel de cazuri nu este în zadar și că cineva care se află în spatele acesteia ia în serios problemele cetățenilor.

Recomandările redacției