Partida de vineri, de pe Crișul Alb, a fost la discreția sebișenilor, care și-au valorificat plusul de experiență și forță în fața puștilor de la Centrul Național de Pregătire Timi­șoara și au mai pus trei puncte la „zestrea” acumulată până acum în ediția 2017-2018 a Ligii a III-a.
Gazdele au intrat decise pe teren și au reușit să deschidă scorul încă din minutul 5. Atunci, Enciu a împins balonul în poartă după o centrare a lui Ruță. După alte două minute, Săulescu a scăpat singur pe dreapta și a majorat diferența cu un șut din afara careului mare. Livan și Ruță au mai ratat două ocazii bune, pentru Basic să facă 3-0 cu 10 minute înainte de odihnă, în urma unei lovituri de la colț executată de același Ruță. Scorul pauzei avea să fie stabilit în minutul 43, de Săulescu, care a transformat precis o lovitură de la 11 metri.
Enciu a fost blocat în ultima clipă de portarul advers în startul reprizei secunde, dar s-a revanșat cu zece minute înainte de final, atunci când a înscris cu capul, din 6 metri, după o centrare a lui Ruță. A fost un mitan secund în care Naționalul a cam oprit „motoarele”, în timp ce „tricolorii” s-au dovedit prea fracezi ca să pună probleme.
Formații:
Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Pintea (46 Sz. Vereș), Ruță – Săulescu (74 Ionică), Livan (55 Susan), Tătulea (62 Voinescu) – Enciu.
Centrul Național de Pregătire Timișoara: Dobre (58 Matenciuc) – Stoianovici (73 Vidican), Țieranu, Goța, Casian – Șimăndan, Coroiu, Trip, Peter – Talpoș (77 Pițigoi), Chera.
Arbitri: Ioan Păușan (Crișeni – Sălaj) – Sergiu Neichi și Gabriela Toderaș (ambii din Satu Mare)
Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Petru Boroș (Oradea)

Recomandările redacției