Distribuia mâncare la domiciliu având permisul suspendat

0
468

În data zilei de 16.05.2021,  orele 15.34, un echipaj din Serviciul Circulație pe Drumurile Publice și Parcări 2 aflat pe str. Corneliu Coposu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv constatarea prezenței unor autovehicule parcate neregulamentar, au depistat un automobil imobilizat pe trotuar.

În vederea legitimării, la solicitarea polițiștilor locali, conducătorul auto a prezentat documentele personale care îi stabileau identitatea cât și permisul de conducere, pentru a i se întocmi proces verbal de constatare a contravenției săvârșite conform Art.142. Lit.n) din HG 1391/2006 și a primi amenda de 2 puncte în valoare de 290 lei, respectiv 2 puncte penalizare la permis.

Demersurilor de implementare a punctelor de penalizare aferente încadrării legale a relevat, însă, faptul că persoana legitimată drept conducător auto are permisul suspendat pe o perioadă de 60 zile.

Cu toate acestea cetățeanul a ales să circule cu permisul suspendat pe drumul public, la volanul autoturismului proprietate personală, ignorând prevederile legislației în vigoare. După cum a constatat echipajul DGPL, deplasarea respectivă nu fost determinată de vreo situație excepțională pentru V.D., în condițiile în care acesta este furnizor de hrană la domiciliu, în calitate de distribuitor la o rețea specializată, prezentă și în Arad.

Conform atribuțiilor conferite de lege polițiștilor locali, s-a procedat la transmiterea documentelor probatorii, spre soluționare, către IPJ Arad în vederea întocmirii dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, au transmis cei de la DGPL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.