Djokovic vrea să formeze un for nou care să-i apere pe jucătorii de tenis

0
253

Liderul mondial a renunțat la funcția de președinte al Consiliului Jucătorilor din cadrul ATP, iar Vasek Pospisil și John Isner și-au depus și ei demisiile.
O formă radicală de a-și exprima dezacordul și frustrarea față de modul în care se desfășoară, din punctul lor de vedere, lucrurile în interiorul Asociației Tenismanilor Profesioniști. Canadianul Pospisil, 30 de ani, numărul 92 mondial, reprezentant al jucătorilor clasați între locurile 51 și 100 în ierarhia ATP, a fost primul care și-a făcut publică decizia vineri seară, postând o declarație lămuritoare pe Twitter.
„După doi ani petrecuți în Consiliul Jucătorilor din cadrul ATP, demisionez. A devenit clar că, din postura de membru al consiliului în structura actuală a ATP, este foarte dificil, dacă nu imposibil, să ai un impact semnificativ asupra deciziilor luate de circuitul nostru”, a comunicat Pospisil.
„Sunt mândru să spun că mereu am luptat pentru ceea ce am crezut că este corect și, făcând acest lucru, nu m-am compromis niciodată integritatea. Plec cu capul sus”, a adăugat.
Novak Djokovic, liderul mondial și președintele Consiliului Jucătorilor, și John Isner, jucătorul american cu cel mai înalt clasament, au renunțat de asemenea la pozițiile lor, au confirmat pentru New York Times surse credibile, care au dorit să-și păstreze anonimatul întrucât renunțările celor doi încă nu au fost comunicate public.
Ei au în plan să formeze un organism nou, despre care nu se știu prea multe lucruri deocamdată, în afara numelui, Professional Tennis Players Association (Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis), care să-i reprezinte pe cei situați în Top 500 la simplu și Top 200 la dublu. Djokovic și Pospisil au oferit mai multe detalii într-un document care a fost distribuit jucătorilor pentru a fi studiat și validat. Ideea principală este nevoia de un for care să aibă grijă doar de jucători, în timp ce ATP reprezintă interesele atât ale tenismanilor, cât și ale turneelor.
„Ținta PTPA nu este de a înlocui ATP, ci de a furniza jucătorilor o structură de decizie independentă de ATP, care să fie direct responsabilă pentru necesitățile și grijile tenismanilor care aderă”. Zonele vizate sunt „acțiuni disciplinare, pensiile jucătorilor, călătorii, asigurări și facilități la turnee”. Cei doi inițiatori s-au autointitulat co-președinți, cu un mandat de doi ani, consiliul ce va fi ales urmând să aibă nouă membri.
ATP nu a comentat oficial aceste informații, însă actualul președinte, fostul jucător italian Andrea Gaudenzi, a reacționat trimițând jucătorilor un document în care îi sfătuiește să nu îi urmeze pe Djokovic și Pospisil, admițând însă că „nicio structură organizațională nu este perfectă”. A punctat și că o asemenea acțiune poate amenința forța pe care tenismanii o au deja în sportul lor.
„Aveți ceva la care reprezentanții altor sporturi tânjesc – un loc la masa consiliului. Pentru asta au luptat jucătorii la crearea ATP”, a spus Andreea Gaudezi, președinte ATP.
Milos Raonic, calificat vineri seară în Finala Masters-ului Western & Southern Open, a confirmat pentru NY Times că vrea să se alăture noii asociații și că așteaptă ca mulți alții s-o facă și ei. „Jucătorii au avut mult timp la dispoziție pentru a reflecta și a se gândi la anumite aspecte cu care nu sunt mulțumiți. Mi-am făcut cunoscută opinia pe unele subiecte, cum ar fi faptul că în alte discipline diriguitorii au acceptat tăieri de salariu pentru a-i sprijini pe sportivi. Noi, în schimb, nu am făcut un ban timp de luni de zile”, a încheiat canadianul.
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.