Doamne, oare câți mai sunt ca el?

4
10139

Vedeți, fiecare dintre noi este înzestrat cu un suflet de la bunul Dumnezeu, altminteri nu am exista. Dar acest suflet nu are aceiași calitate la fiecare. Omul este unicat în felul său, iar sufletul de asemenea. Unii au o bunătate care se revarsă și asupra nevoilor celor din jur. Nu rămân indiferenți la strigătul de durere al semenilor și fac tot ceea ce pot pentru a ajuta. Au întotdeauna o mână întinsă pentru ajutorarea celor bătrâni, bolnavi, copii, buni sau chiar și răi.

La nivelul județului nostru sunt mulți care dispun de capital financiar, dar când aud de un necaz întorc capul în altă parte. Să ajute în cazul unui necaz, mai ales atunci când nevoia este mai mare și povara mult mai grea, când sumele sunt colosale, atunci nu ai să auzi decât de omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu. Doamne, pe câtă lume a ajutat acest om? Bolnavi aflați în disperare, părinți rămași fără nici o speranță de viață pentru copilul lor și multe, multe alte cazuri care nu se cunosc și despre care nu se vorbește. Câți oameni disperați și fără nici o speranță a ajutat Ovidiu Palcu, nimeni nu știe.

Dar să revenim la subiectul nostru de astăzi. Cazul este al unui copil de 5 anișori din Arad, David Alexandru Galea. „De la primele simptome ale copilului, o stare de rău, ne-am dus la spital la Arad. Ni s-a spus că băiatul are o tumoră pe creier de 5/6 și de aici ni s-a recomandat să mergem la Cluj. În data de 31 mai a fost operat și după cinci zile i s-a făcut externarea. Profesorul care l-a operat ne-a spus că băiatul trebuie să facă citostatice, iar acestea se pot face doar la Timișoara. Când ne-am dus la Timișoara, ne-a recomandat să mergem cu copilul în strinătate, la Viena sau Munchen. Aici ni s-a spus că trebuie să facem din nou operație pentru că nu a fost posibilă extirparea tumorii în totalitate. Pentru a realiza acest lucru este necesară o aparatură specială care nu există decât la clinica din Munchen“, declară părinții copilului.

Părinților Daniel și Laviniei Galea li s-a comunicat costul operației, iar cei doi au ridicat din umeri neputincioși și deznădăjduiți, lăsați fără speranță. Suma era colosală, mult peste capacitățile lor financiare: între 35.000 și 50.000 de euro. Cu tratamentele care vor fi necesare ulterior, era imposibil să dea o speranță de viață micului David Alexandru.

Vestea salvatoare a venit ca un fulger din cer, din partea omului de afaceri Ovidiu Palcu. „Nu se pune problema banilor, voi acoperi suma de care are nevoie băiatul. Important este ca acest copil să fie salvat, asta este cel mai important. Dumnezeu îmi dă să ajut și pe alții“, ne-a mărturisit Ovidiu Palcu.

Voicu Sida

 

4 COMENTARII

  1. Banii pentru operatia lui Alex au venit din mai multe donatii, facute fie direct in contul tatalui lui Alex, fie in evenimente organizate in acest scop. Nu stiu cati bani a donat domnul Ovidiu Palcu, dar autorul articolului a lasat impresia ca el ar fi achitat totul si nu e deloc asa. Iar la intrebarea „Doamne, oare câți mai sunt ca el?”, pot cu bucurie sa spun ca multi 🙂

  2. Și asociațiile sau fundațiile ce au strâns bănuți pentru copil nu sau implicat , omul asta ,,dacă “ a dat toată suma de banii, restul ce au făcut , întreb și eu , sau aici se Creează ceva imagine politico-social ???!

  3. Suma pentru operatie s-a strans deja . S-a si facut plata. Costuri vor mai fi si post operator . Omul este dispus sa plateasca ce va mai fi de plata. Un lucru bun. Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.