Doamne, parcă pandemia asta ne-a luat mințile!

0
493

de Voicu Sida

În cadrul săptămânii care a trecut, un pensionar și un bun cititor al ziarului nostru a ținut să dea față cu noi. Fapt care s-a și întâmplat. De la început ne-a spus că nu îi place să fie vedetă, iar noi am înțeles și acceptat opțiunea pensionarului și fidelului nostru cititor. Dumnealui ne-a spus că lumea, de la începutul pandemiei, este tot mai agitată și tot mai înfricoșată de această urgie de boală. Principala sursă a agitației o reprezintă lipsa locurilor de muncă.

Dar când mai vorbim de agitație ne putem raporta și la orele acelea când nu mai putem circula cu mașina, de la orele 23.00 și până la 05.00 dimineața, cu excepția faptului când avem o motivație bine justificată. Poate pe undeva în tot răul este și un bine, mai reducem numărul de accidente cu această ocazie. „Ce vreau eu să mai spun, este faptul că am 78 de ani și am lucrat la Strungul și la Vagoane timp de 40  de ani. Însă am ajuns să îmi fie rușine să vă spun ce pensie am. Eu cred că nu mai apuc recalcularea, că poate vor începe recalcularea tot cu acela care ia 734 de milioane. Așa am auzit că este o pensie de mare. Ce a putut face respetiva persoană, cred că a coordonat tot Universul de are așa o pensie uriașă?1 Eu cred că nu sunt bani, că tot vedem la televizor tot felul de manifestații. Vor măriri de salarii. De unde? Am văzut o femeie de la Timișoara, din partea pensionarilor, țipând să iasă lumea în stradă. Eu aș întreba-o pe această femeie, dacă are urmași. Nici nepoții noștri nu vor mai ajunge să plătească ce am consumat noi până acum. Nu mai departe acest partid, PSD a votat mărirea pensiilor cu 40%. De unde resurse, că pensionarii sunt peste 5 milioane, și plătitori câți sunt? Chiar, oare cât a cotizat la stat cel cu 734 de milioane pensie? Trebuie să schimbăm acest subiect că începe să mi se facă rău”, a precizat pensionarul nostru.

Domnule, să pună mâna într-adevăr, să ne recalculeze odată pensiile! Eu, cu 40 de ani munciți, iau pensie cu ceva mai mare decât cel care n-a muncit o zi în viața sa. Unde este dreptatea? Că hoția este peste tot locul. Îi mai vedem pe la televizor pe moderatori făcând calcule pe o tablă cu măriri de pensii, cu deficite bugetare. Dar vă rog să mă credeți, că nu am înțeles nimic din cifrele alea.

Ce să mai zic de ăla care scria că tot schimbă pe subiecte. Vai de noi! Eu am o vorbă: răbdare, răbdare, dar până când? Așa că, pot zice că abia acum a început pandemia.

de Voicu Sida 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.