Peste patru zile, se consumă un nou episod al derby-ului Vestului la fotbal. UTA și Poli se întâlnesc pentru prima oară în istorie la Șiria, pe arena „Otto Greffner”, acolo unde a mai jucat doar cea­laltă doar cealaltă echipă „alb-violetă” a Timișoarei în vara anului trecut. ACS-ul era condusă la acea vreme de Ionuț Popa, actualul director tehnic al „Bătrânei Doam­ne” și a câștigat și manșa secundă a barajului de menținere/promovare în Liga I.
Revenind la marele meci de marți, 23 aprilie, organizatorii și forțele de ordine și-au făcut deja planul tactic. Jandarmi din Timi­șoara și Arad, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Arad, agenție de poliție și pompieri din Șiria, împreună cu autorități locale din comuna lui Slavici și „oficiali” ai clubului UTA, au discutat aplicat despre măsurile ce trebuie luate cu ocazia partidei considerate de risc mediu de jandarmi. Printre altele, toți cei prezenți s-au asigurat că spațiile private, respectiv grădinile din jurul terenului nu vor fi închiriate suporterilor care nu vor avea loc pe stadionul de numai 1800 de locuri.
Bineînțeles, cei mai vizați de această măsură sunt fanii „alb-violeți”, care, după cum se știe, s-au deplasat în număr de 300-400 la Arad în toamna lui 2016 și au închiriat o curte în vecinătatea arenei „Motorul”, de unde au scandat, au cântat și chiar s-au încăierat sporadic cu susținători ai „Bătrânei Doamne”. „La ședință au participat și vecinii arenei noastre, care au fost instruiți să nu-și cedeze sau închirieze grădinile sau curțile suporterilor, indiferent de culoarea acestora sau oferte. Oamenii sunt de treabă, au înțeles, mai departe speră să nu existe niciun fel de alte incidente, fiecare parte să-și susțină în limitele fair-play-ului echipa, iar spectacolul fotbalistic să primeze”, a spus Valentin Bot, primarul comunei Șiria.
Altfel, poliștii au fost deja anunțați de „oficialii” clubului UTA câte bilete li se cuvin pentru derby-ul de marți. „Conform ROAF, 80 de bilete merg la Timișoara, 70 pentru sectorul din peluză și 10 pentru tribuna întâi. Capacita­tea și deci condițiile au rămas aceleași de la meciul cu ACS Poli din vara anului trecut”, a men­ționat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției