Doar cinci elevi s-au prezentat la cea de-a doua probă de Bacalaureat

0
374

Astăzi a avut loc cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat din toamnă. Doar cinci candidați din întreg județul Arad s-au înscris la susținerea probei scrise la limba și literatura maternă. Asemenea celorlaltor probe scrise, candidații au la dispoziție trei ore în care au de rezolvat trei subiecte care cuprind exerciții de literatură și folosire a limbii materne a candidatului. Limbile din care candidații pot fi examinați sunt: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Numărul de candidați înscriși la proba susținută astăzi, este cu mult inferior numărului de candidați înscriși la celelalte probe. Ieri, 488 de candidați și-au etalat cunoștințele literare în cadrul probei de limba și literatura română. Mâine, urmează să se desfășoare proba cu cei mai mulți candidați înscriși, proba care le-a cauzat elevilor cele mai mari probleme, proba obligatorie a profilului, la care s-au înscris 705 de candidați.

În data de 26 august urmează să aibă loc proba la alegere a profilului și specializării care, deși este apreciată de către elevi ca fiind cea mai ușoară, un număr impresionant de candidați mai doresc o șansă pentru a promova această probă. S-au înscris 555 de candidați la proba la alegere a profilului și specializării, mai mult decât numărul celor înscriși la proba de limba și literatura română, care este considerată printre cele mai grele probe ale Bacalaureatului.

În data de 3 septembrie, candidații vor primi rezultatele, iar în cazul în care se simt nedreptățiți privind punctajul primit, pot depune contestație pâna la ora 16:00 a aceleiași zi. Rezultatele finale, urmând să fie publicate în data de 7 septembrie.

 

Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.