Doar Pleșcuța mai intră în scenariul roșu

0
174

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, joi, scenariile din județul Arad, în funcție de incidența cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

Incidența de 3/1000 de locuitori a fost depășită doar în localitatea Pleșcuța, care a intrat, astfel, în scenariul roșu.

Dezna a ieșit din scenariul roșu și a intrat în scenariul galben, după ce incidența a scăzut în intervalul dintre 1,5 și 3 la mia de locuitori. De asemenea, a fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Șilindia, care intră în același scenariu prin creșterea incidenței.

Incidența cazurilor a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori în Pecica și Vărădia de Mureș, care au intrat în scenariul verde.

Mai putem adăuga că, față de situația din 4 mai, incidența a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori în Dieci, care nu mai are parte de restricțiile de weekend. În categoria acestor restricții se mai află acum doar localitatea Moneasa.

În ceea ce privește raportările zilnice din județul Arad, în intervalul dintre raportarea de miercuri și cea de joi nu a murit nicio persoană și au fost infectate doar 37 cu Sars-CoV-2. 120 de persoane au fost declarate vindecate, numărul de cazuri active ridicându-se la 394. În spital sunt internate 105 persoane, 289 sunt în izolare la domiciliu și 2.178 – în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.