Anunțat cu o săptămână în urmă, centrul de vaccinare anti-Covid din vama Borș I, primul situat la frontierele de stat ale României, și-a început activitatea cu stângul.

Deși oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată, personalul centrului, format din angajați ai Spitalului Militar de Urgență din Timișoara, a convins în prima zi de lucru doar trei persoane care intrau în țară să se vaccineze.

Centrul de vaccinare din Borș a fost deschis luni, 24 mai, fiind – potrivit unui comunicat emis de către Direcția de Sănătate Publică Bihor – primul situat la frontierele de stat din România, scopul său fiind „creșterea accesibilității la vaccinare a populației care intră în țară”.

Situat la 50 metri de punctul de trecere a Frontierei Borș I, pe partea dreaptă în direcția de intrare în țară, centrul funcționează într-un container pus la dispoziție de Centrul Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din Timișoara, care asigură și personalul vaccinator, iar orarul zilnic este între ora 8.00 și 20.00.

Vaccinarea, arată DSP Bihor, se face într-un flux, cu serul Johnson & Johnson, pentru care imunizarea completă se realizează cu o singură doză, așadar printr-o singură înțepătură.

În ciuda faptului că autoritățile fac eforturi pentru a pune la dispoziția populației cât mai multe posibilități de vaccinare, centrul din vama Borș nu a avut deloc succesul scontat, ba dimpotrivă.

Contactată de BIHOREANUL, directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat că în cursul primei zi de funcționare, adică luni, la centrul din vama Borș au fost vaccinare doar trei persoane.

„Centrul a început să funcționeze la ora 14.00, dar s-au vaccinat numai trei persoane. Este foarte accesibil pentru toate persoanele care intră în țară, șoferii de TIR chiar au o parcare în apropiere, dar nu au fost mai multe persoane care au dorit să se vaccineze”, a spus dr. Rahotă.

Sursa: ebihoreanul.ro

Recomandările redacției