vaccinArădenii nu se prea înghesuie să se vaccineze împotriva gripei de sezon, deşi medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad înregistrează în fiecare săptămână sute de cazuri de infecţii de sezon. Din cele 14.400 doze de vaccin antigripal pe care judeţul Arad le-a primit din partea Ministerului Sănătăţii doar 1.378 au fost folosite până acum.
„În primă instanţă am primit din partea ministerului 7.400 de doze de vaccin, însă la scurt timp am mai primit 7.000 de doze. În momentul în care au ajuns la noi le-am şi distribuit medicilor de familie, în funcţie de solicitări. În acest moment, în depozitul DSP mai avem 749 de doze“, ne-a decla­rat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Grupele considerate la risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigri­- pală sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 ani cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepa­tice, neurologice, diabet zaharat, astm, infecţie HIV; gravidele; medicii, cadrele sanitare şi personal auxiliar din spitale, ambulatorii, inclusiv salariaţii din instituţiile de ocrotire a copiilor şi bătrânilor, din unităţile de bolnavi cronici, care vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; adulţii şi copiii rezidenţi în instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medi­cală, socială şi îngijiri la domiciliu per­- soanelor cu risc înalt, precum şi toate persoanele peste 65 ani.

Recomandările redacției