Doctorița Cornelia Pasculovici predă „ștafeta“ consultațiilor, după 41 de ani, mai tinerei sale colege, doctorița Alina Guțu

0
722

doct si asist PaulisRecent la Păuliș s-a făcut o schimbare extrem-extrem de importantă în viața de zi cu zi a localnicilor pe care administrația nu a dorit s-o lase să treacă neobservată. Este vorba de pensionarea doctoriței  Cornelia Pasculovici – ce timp de 41 de ani a răspuns de sănătatea păulișenilor – și instalarea unei tinere doctorițe: Alina Cristina Guțu. Frumoasele aprecieri ocazionate de acest deosebit schimb de ștafetă le reproducem în cele ce urmează.
Cuvinte de bine
Doctorița Cornelia Pasculovici a venit ca medic în localitatea Păuliș în anul 1973, la vârsta de 25 de ani – fiind absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca – și a acordat cetățenilor asistență medicală timp de 41 de ani!
De-a lungul anilor petrecuți la cabinetul din Păuliș a practicat această frumoasă și grea meserie cu multă dragoste și profesiona­lism, timp de 41 de ani neîntrerupți, fiind un medic bun și corect.
În urmă cu trei luni s-a retras la pensie, revenind în satul natal unde și locuiește.
Este și motivul pentru care conducerea Primăriei Păuliș și toți localnicii îi mulțumesc pentru activi­tatea desfășurată cu conștiinciozitate și profesionalism de-a lungul acestor ani, dorindu-i sănătate și să se bucure de pensie alături de localnicii din Păuliș.
În urma pensionării doamnei doctor Cornelia Pasculovici, la cabinetul medical din Păuliș a venit o doctoriță tânără, cu firești planuri de viitor ce a fost primită cu brațele deschise și cu multă căldură, noul medic de familie fiind doctorița Alina Cristina Guțu.
Despre noua doctoriță…
Doctorița Alina Cristina Guțu care a venit la cabinetul din Păuliș este din Herculane, județul Caraș-Severin. Ea s-a născut la data de 20 august 1984 și este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara. Examenul final l-a susținut la București unde a reușit cu notă maximă; au urmat apoi anii de rezidențiat în Timișoara. În urma anilor de studiu a ales specialitatea medicină gene­rală, ca medic de familie, cu dorința de a fi cât mai aproape de oameni și de a-i înțelege și ajuta. Medicul de familie este prima „verigă“ cu care intră în contact orice pacient, fiind considerat și medicul sufle­telor. A ales mediul rural și dorește să rămână aici pe toată durata carierei.
Doctorița Guțu are deja, după cum s-a exprimat, unele planuri în ceea ce privește cabinetul din Pău­liș, precum: modernizarea acestuia cu aparatură medicală performantă care ajută la îmbunătățirea serviciilor medicale destinate pacienților din localitate; colaborarea bună cu ceilalți medici specialiști; realizarea unor proiecte medicale de actualitate.
De asemenea, alături de doctorița Guțu se va afla și asistenta Laura Peteleu, a cărei importanță în activitatea acestui cabinet este evi­dentă și de necontestat. Cu peste 10 ani vechime, asistenta Laura – cum o știu pacienții – își desfășoară activitatea medicală cu dăruire, punând suflet și implicându-se activ în tratamentele medicale oferite pacienților.
Cu această ocazie, doctorița Guțu dorește să mulțumească în mod special autorităților locale și localnicilor care au ajutat la procesul de instalare și integrare în cabinetul medical din Păuliș, trans­mițând tuturor pacienților să apeleze cu încredere la serviciile medicale ofe­rite de acest cabinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.