Documentare pe internet și… din discuții despre UTA – Poli: „Fără presiune suplimentară, dar îmi doresc enorm punctele”

0
207

FOTO: Ciprian Petcuț

Deși existau în vestiar persoane care au trăit din teren un derby al Vestului și puteau împărtăși din trăirile lor, conducerea „Bătrânei Doamne” i-au „aliniat” la conferința de presă premergătoare partidei pe Laurențiu Roșu, Codru Grădinariu și Adrian Petre. Departe de noi gândul faptul că cei trei nu au fi fost niște  interlocutori plăcuți și în temă, doar că – poate – unul dintre Cristi Todea sau Alin Gligor ar fi avut și ei ceva de spus înainte de „ciocnirea” cu „alb-violeții”. O punem pe seama neinspirației și trecem mai departe.
Antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” susține că a avut timp destul să-și dea seama cât de important ar fi un mult așteptat succes în disputa de duminică. „Îmi doresc enorm cele trei puncte, mai ales că e un derby, pentru a dedica victoria suporterilor. Ştiu ce înseamnă pentru ei acest meci cu Timişoara, din prima zi în care am venit la Arad am aflat despre rivalitate. Am văzut câteva imagini de la acel 3-4 de la Timişoara, din 2002, cu stadion plin şi peste 8000 de arădeni în tribună, cu Botiș care s-a bătut pe teren după meci și în care a jucat și Roli Nagy pe teren, dar şi de la ultimul derby, din 2011. Jucătorii sunt concentraţi pe ceea ce au de făcut, sunt convins că majoritatea dintre ei, în special arădenii, ştiu ce înseamnă un asemenea derby.  Personal, nu simt presiune suplimentară înaintea acestui joc, dar la jucători există cazuri destul de multe în care poţi să-ţi pierzi capul şi să primeşti carto­naşe, sau să nu-ţi iasă jocul. Ei nu trebuie să se gândească la presiunea exterioară, ci să facă ceea ce ştiu şi ce le spun eu. Am vorbit încă de luni cu ei despre ceea ce-mi doresc eu de la ei în această săptămână și în special de la meciul cu Poli și sunt convins că au înțeles foarte bine”, a menționat Laurențiu Roșu, care în cariera sa de fotbalist a simțit fiorul celuilalt mare derby din fotbalul românesc, Steaua – Dinamo.
La rândul său, Adrian Petre a trăit derby-uri ale Vestului doar la juniori. „Nu am prins pe teren niciun derby dintre UTA şi Poli, doar la ultimul am fost în tribună, aveam 13-14 ani. Oricum, ştiu ce înseamnă un asemenea meci din ziare, de pe internet, din discuţii. Aştept cu nerăbdare acest meci, toată viaţa mi-am dorit să evoluez în acest derby”, a menționat golgheterul echipei fanion a Aradului cu 13 reușite.
În fine, Codru Grădinariu, fost mijlocaș la UTA în anii ’90 a recunoscut că nu a avut onoarea să se afle pe teren într-un derby al Vestului: „Am plecat în Ungaria, am jucat mult acolo. Doar amicale am disputat, și cu Bekescsaba și cu…”
30 de mii de euro de la Rodspectra în săptămâna derby-ului Vestului!
Gruparea fanion a Aradului a primit o veste bună chiar în săptămâna derby-ului UTA – Poli. Compania Rodspectra a (re)devenit partener al Bătrânei Doamne cu achiziționarea unui pachet ce îi plasează numele și sigla pe fața tricoului de joc. imediat sub Pletl.
Conform contractului, ambele firme virează 30 de mii de euro în contul „Bătrânei Doamne”. „Avem bucuria să vă prezentăm un sponsor care a fost și anul trecut alături de noi. Compania Rodspectra a achiziționat pachetul Platinum, logo-ul firmei va fi prezent pe tricourile echipei încă de la meciul cu Poli. Magazinul vine în întâmpinarea suporterilor, acordându-le reduceri”, a transmis directorul general, Codru Grădinariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.