Un cetăţean sârb care s-a legitimat folosind o carte de identitate falsă, a fost oprit la graniță. Acesta a mai prezentat la control și un permis de conducere fals, documente obținute contra sumei de 600 de euro. 

Duminică dimineața, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  cetăţeanul sârb M.A., în vârstă de 38 de ani, în calitate de pasager într-un autocar, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă cartea de identitate şi un permis de conducere, având însemnele autorităţilor din Slovenia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că a obţinut documentele în urmă cu şapte ani, de la persoană necunoscută din Franţa, în schimbul sumei de 600 de euro. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de persoana în cauză, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

                                        

Recomandările redacției