Dodean nu va rata Jocurile Olimpice din Tokyo: „Vor avea loc cu sau fără Covid”

0
184

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza coronavirusului, trebuie să aibă loc anul viitor „cu orice preţ”, ţinând cont de eforturile depuse de sportivi pentru a fi pregătiţi, a declarat ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Seiko Hashimoto, citat de AFP.
Ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Seiko Hashimoto a făcut aceste comentarii la o zi după ce vicepreşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, John Coates, a asigurat că Jocurile din capitala Japoniei se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără” Covid-19.
„Pentru Jocurile de anul viitor, sportivii continuă să muncească din greu, în mediile în care se află. Deci, cred că trebuie să le ţinem cu orice preţ”, a estimat Seiko Hashimoto, rugată să comenteze, în cursul unei conferinţe de presă, afirmaţiile lui John Coates, aflat la conducerea Comisiei CIO pentru JO de la Tokyo.
Vă reamintim că la Jocurile Olimpice este calificată, alături de naţionala de tenis de masă a României – nimeni alta decât campioana europeană – şi arădeanca Daniela Dodean-Monteiro. Legitimată la CSM Arad, Dodean şi-a asigurat a patra prezenţă consecutivă la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016! Aflată în Portugalia, alături de familie, Dana continuă să se antreneze pentru finalul de an competiţional.
Graniţele Japoniei sunt închise în continuare, în mare parte, pentru vizitatorii străini, în timp ce vaccinurile împotriva Covid-19 sunt încă în studii clinice, alimentând speculaţiile cu privire la fezabilitatea Jocurilor. Organizatorii au subliniat cu claritate că o amânare suplimentară a Jocurilor Olimpice ar fi imposibilă, chiar dacă populaţia japoneză, foarte îngrijorată de coronavirus, este în mod covârşitor în favoarea acestui scenariu sau a unei anulări directe, potrivit mai multor sondaje recente. Masa Takaya a mai spus că organizatorii vor continua să „supravegheze cu atenţie” evoluţia pandemiei şi „vor face tot posibilul, în coordonare cu toate organizaţiile implicate”, pentru a garanta desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, anul viitor, transmit cei de la CSM Arad.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.