Dodean-Samara, duel exploziv în Champions League!

0
553

Daniela Dodean-Monteiro şi Elizabeta Samara sunt fără îndoială, alături de Bernadette Szocs, cele mai bune trei jucătoare de tenis de masă pe care le-a dat România în ultimii ani. Dodean şi Samara au făcut echipă excelentă, atât la naţională dar mai ales la „dublu”, unde au devenit campioane şi medaliate europene. Singurele lor dueluri directe erau la Naţionale, unde îşi disputau cu ardoare supremaţia, iar scenariul
s-ar putea repeta în acest an, Dodean anunţându-şi prezenţa în competiţia internă după câţiva ani de pauză. Cele două „trico­lore” se înfruntă în acest weekend la nivel înalt, în cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi, Champions League. Constant în Top 50 mondial dar ieşită şi din Top 100, după pauza datorată accidentărilor şi apoi naşterii, Dodean e decisă să revină pu­ternic în circuit şi să atace chiar calificarea la Tokyo 2020, ceea ce ar fi o a patra prezenţă la rând la Jocurile Olimpice! Arădeanca de la CS Municipal joacă din vara anului trecut pentru Sporting Lisabona, echipă calificată în premieră în sferturile de finală ale prestigioasei întreceri continentale, în timp ce Samara e componentă a formaţiei poloneze Siarka Tarnobrzeg, semifinalistă în ediţia trecută a Ligii.
Sporting – Tarnobrzeg, duelul colegelor de naţională
Echipa Samarei – pe primul loc în grupa D, cu un singur eşec în patru meciuri, în faţa cehoaicelor de la Hodonin – are clar prima şansă în „dubla” din sferturi cu Sporting, lusitanele clasându-se pe locul 2 în grupa C, după Linz Froschberg, echipă care a învins-o în două rânduri. Totuşi, victoriile cu Saint Quentin i-au asigurat lui Sporting accederea în sferturi şi o primă manşă pe teren propriu. Aşadar, sâmbătă, 26 ianuarie, la Lisabona am putea avem un super-duel Dodean-Samara. Totuşi, constănţeanca – aflată pe poziţia a 21-a mondială – a acuzat o răceală puternică la Openul Ungariei de săptămâna trecută, ea retrăgându-se pe parcursul competiţiei din ţara vecină, astfel că prezenţa sa în meciul-tur cu Sporting e incertă. Ambele echipe au în lot jucătoare de top, spectacolul fiind oricum asigurat.
Încă două jucătoare românce în sferturi
Tarnobrzeg le mai propune pe asiaticele Ying Han (41 mondial) şi Qian Li (32), dar şi pe bielorusa Viktoria Pavlovich (86), în vreme ce Sporting le mai are în lot pe asia­ticele Zhenqi Barthel Apolonia şi Fen Li (122 mondial). În celelalte trei sferturi de finală din Champions League la tenis de masă se înfruntă: TTC Eastside Berlin (Germania) cu Hodonin Stavoimpex (Cehia), Dr.Casl (Croa­ţia) cu Etival Clairefontaine (Franţa – românca Camelia Iacob în componenţă) şi Linz Froschberg (Austria) cu Metz TT (Franţa – Adina Diaconu în lot). Prima manşă a acestor dispute va avea loc vineri, 25 ianuarie, pe terenul echipelor mai slab cotate, din Metz, Etival şi Hodonin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.