Doi administratori de firme, trimişi în judecată de procurorii arădeni pentru evaziune fiscală

0
326

evaziuni fiscale
Judecătorii Tribunalui Arad trebuie să judece două cazuri de evaziune fiscală după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi, administratori ai unor societăţi comerciale.
Îbn primul caz vorbim de D.P.în sarcina căruia s-a stabilit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada ianuarie – mai 201, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a unor facturi emise în numele altor două societăţi comerciale, reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii conform unor contracte încheiate anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 145.244 lei.
Aceeaşi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 10.12.2014, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului O.L.C. pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
“Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că suspectul, în perioada 01.10.2010-31.12.2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad a înregistrat cheltuieli fictive (achiziţii fictive) în evidenţele contabile, în deconturile de T.V.A. (declaraţiile 300) şi în declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului 2010, având drept scop deducerea în mod nelegal a T.V.A. şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 137.294 lei (88.997 lei – T.V.A. şi 48.297 lei – impozit pe profit)”, precizau procurorii arădeni.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.