penitenciar
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pe o durată de 24 de ore, a inculpaţilor Rodica Mariana Belezan, agent şef la Penitenciarul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, şi a lui Doru Mihai Belezan, comisar şef la Penitenciarul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că „inculpata Belezan a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului denunţătoareei, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă. Celălalt inculpat, Doru Belezan, în calitatea sa de comisar şef de penitenciare, împuternicit şef la Serviciu siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 euro, pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad”.
În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.
La instrumentarea acestei cauze, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au beneficiat de sprijinul S.R.I. Arad şi au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

Recomandările redacției