Doi arădeni nu au respectat izolarea la domiciliu, pentru prevenirea COVID 19

0
546

Autoizolarea pentru limitarea COVID 19 nu se respectă în unele cazuri, iar cu această problemă se confruntă nu doar autoritățile române, cât și cele de peste graniță. Doi arădeni pentru care autoritățile arădene au dispus măsuri de izolare la domiciliu nu au respectat legea. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul de Poliție al județului Arad au făcut verificări în teren și au depistat cele două cazuri, pe data de 6 martie. Izolarea la domiciliu fusese impusă pe fondul unor suspiciuni, iar cele două persoane au fost amendate.

„S-au întocmit două procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzută de art. 34 lit. m din HG nr. 857 din 2011 referitoare la nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile. Cele două persoane din județul Arad au fost sancționate cu amendă contravențională în valoare de 10 000 lei“, a susținut Constantin Cătană, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate pereclita sănătatea populației. În continuare se păstrează recomandările ferme privind autoizolarea la domiciliu pentru cetățenii care se întorc din zonele afectate, pentru prevenirea și limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu COVID 19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.